Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Noodopvang in Shanghai Disneyland

Disneyland themapark is maandag gesloten om Shanghai Vanwege de noodopsluiting die is uitgevaardigd door de Chinese autoriteiten, mogen toeristen zijn complex niet verlaten voordat ze negatief zijn getest op COVID-19.

In een maandag online geplaatste verklaring zeiden de autoriteiten dat de toeristen in het themapark moeten blijven “totdat ze op de site negatief testen”. Autoriteiten hebben iedereen die het park sinds donderdag heeft bezocht, verzekerd dat ze drie keer negatief hebben getest op Covid-19, gedurende drie opeenvolgende dagen en “elke deelname aan groepsactiviteiten vermijden”.

Disney Eerder werd aangekondigd dat het park “tijdelijk zou worden gesloten met onmiddellijke ingang in overeenstemming met anti-epidemiemaatregelen”, en voegde eraan toe: “We zullen u op de hoogte houden zodra we een heropening plannen.”

Nul Covid

Maandag werden volgens de National Health Commission 2.699 gevallen van Covid-19 geregistreerd in China, waaronder tien asymptomatische gevallen in Shanghai.

China is de laatste grote economie die een nul-Covid-beleid implementeert, wat zich vertaalt in beperkingen zodra positieve gevallen zich voordoen, bijna verplichte PCR-tests meerdere keren per week of zelfs mensen in quarantaine plaatsen uit risicogebieden.

Deze maatregelen, die hebben geleid tot de onverwachte sluiting van bedrijven en fabrieken, wegen op de economie.

READ  De EU is van plan de sancties tegen Wit-Rusland uit te breiden, zoals bevestigd door Josep Borrell, EU-minister van Buitenlandse Zaken