Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nieuwe beperking voor gratis accounts

Gmail Veel voordelen, te beginnen met de gratis versie. De dienst vereist eigenlijk geen abonnement. Je hoeft je alleen maar te registreren door het formulier in te vullen om je adres te krijgen.

Als het toegangsticket echter geen rondleiding kost, legt de service verschillende merkbare beperkingen op: het weergeven van advertenties, beperkte opslagruimte en alles wat wordt gedaan om de meest hebzuchtige gebruikers naar een van de aangeboden pakketten te duwen.

gabrielle_cc afbeelding van Pixabay (bijgesneden afbeelding)

Gebruikers van het gratis Gmail-abonnement krijgen nu namelijk te maken met nieuwe beperkingen.

Lees ook: 4 alternatieven voor Gmail

Google Meet-beperkingen zijn terug

Deze beperking is niet direct gerelateerd aan de service, maar eerder aan een van de vele add-ons: Google Meet.

Deze videoconferentiedienst werkt volgens een principe gelijk aan dat van Zoom. Daarom kunnen meerdere mensen elkaar ontmoeten via overlappende webcams voor discussie en uitwisseling. Het is niet verrassend dat de dienst vorig jaar exponentieel in populariteit groeide nadat er inperkingsmaatregelen waren genomen in landen die werden getroffen door Covid-19. Zozeer zelfs dat Google besloot enkele beperkingen op gratis accounts op te heffen.

In het bijzonder is deze functie niet meer. 9to5Google Kon zien dat de beperkingen die vorig jaar zijn opgeheven nu terug zijn in Gmail.

Lees ook: Gmail heeft een nieuwe manier gevonden om ons te beschermen tegen phishing

Groepsgesprekken zijn beperkt tot 60 minuten

Als u dus niet bent geabonneerd op een van de formaten die Google aanbiedt, kunnen uw telefonische vergaderingen niet langer dan 60 minuten duren. En met conference calls bedoelen we natuurlijk alle gesprekken met minimaal drie deelnemers.

READ  LoL: Riot's grootste mislukking wordt 6: een terugblik op de meest frustrerende held aller tijden

Geschiedenis geeft geen reactie, Google waarschuwt de laatste ook na 55 minuten, door hen een bericht te laten zien dat het gesprek over vijf minuten zal eindigen. Individuele gesprekken bewegen niet en kunnen een hele dag duren.

Dus de enige oplossing om deze limiet te overschrijden, is door naar een van de aanbiedingen van Google te gaan. Merk op dat deze laatste nog niet heeft gecommuniceerd over de terugkeer van deze beperkingen.