Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

NASA werft aan voor een simulatiemissie van een jaar naar Mars

NASA zal binnenkort vier mensen rekruteren om een ​​jaar op de alfaplaneet Mars te wonen met als doel zich voor te bereiden op langdurige missies naar de Rode Planeet. Aanvragen zijn al geopend.

Mars Alpha is de thuisbasis van een 3D-geprinte Mars van ongeveer 520 vierkante meter in een gebouw in het Johnson Space Center van NASA in Houston. In de komende jaren zal het Amerikaanse Agentschap anticipatie Drie missies waarin vier mensen een jaar lang in deze omgeving moeten leven als onderdeel van een simulatie van een verkenningsmissie naar Mars.

de eerste Het begint in het najaar van 2022 De aanvraagprocedure is al gestart. Natuurlijk is NASA op zoek naar zeer specifieke profielen. Een van de vereisten is een masterdiploma in engineering, wiskunde of zelfs pilootervaring. Bovendien komen alleen Amerikaanse staatsburgers of permanente inwoners van de Verenigde Staten in aanmerking. Ten slotte moeten aanvragers tussen 30 en 55 jaar oud zijn, in goede lichamelijke gezondheid verkeren, vrij zijn van voedingsproblemen en niet vatbaar zijn voor bewegingsziekte.

Kortom, NASA is op zoek naar astronauten. “Dat is een goed ding”, bevestigt de voormalige Canadese astronaut Chris Hadfield, vooral bekend van zijn ‘Space Oddity’-cover van David Bowie aan boord van het International Space Station.Een door Rusland ontwikkelde gesimuleerde missie naar Mars, de Mars 500 genaamd, liep niet goed af, deels omdat de deelnemers eruitzagen als normale mensen.“.

De constructie van de Mars-thuisplaneet Mars Dione Alpha werd uitgevoerd door een 3D-printer in het Johnson Space Center-gebouw in Houston. Krediet: ICON/NASA

Groepscohesie is een sleutelfactor

Het doel van deze nieuwe missie zal zijn:Begrijpen hoe mensen zich met elkaar gedragenzei Grace Douglas, de wetenschapper die verantwoordelijk is voor het project.

READ  'Het lijkt moeilijk om aan de vijfde golf te ontsnappen'

NASA wil in 2030 voet op Mars zetten. Naast technische uitdagingen en gezond overwinnen psychologische problemen, minder spannend, moet ook in aanmerking worden genomen. En terecht, de missie naar Mars is lang, ook al duurt de reis maar zes tot acht maanden. Bovendien zouden de astronauten dan continue communicatievertragingen van maximaal twintig minuten in elke richting tegenkomen. We weten dat het kan gebeuren dat je je geïsoleerd voelt Ernstige gevolgen voor zichzelf Van onze ongelooflijk sociale soort.

Om de samenhang van deze toekomstige bemanningen te versterken, werkt NASA ook samen met Jeffrey Johnson, een antropoloog aan de Universiteit van Florida. Het idee is om de noodzaak te beoordelen om meerdere mensen in een informele rol op te nemen in toekomstige bemanningen. Stel je ‘bemiddelaars’ voor die teams bij elkaar kunnen brengen in stressvolle situaties.

Als je lange tijd met andere mensen in een afgesloten ruimte woont, is de kans groter dat levens instorten. Het is dus essentieel om iemand te hebben die iedereen kan helpen naast elkaar te bestaan, zodat ze hun werk kunnen doen, gaan en gaan. VeiligheidJeffrey Johnson een paar maanden geleden uitgelegd. Het is een essentiële taak“.