Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Napoli verliest thuis van Lazio

Na een indrukwekkende serie van acht zeges op rij verloor Napoli vrijdagavond in eigen huis van Lazio Roma (0-1) aan het begin van de 25e speeldag van de Serie A, maar de door Luciano Spalletti gecoachte club telde nog 17 punten voorsprong (op de gezicht van De selectie is in Lazio, nieuwe runners-up van Napolitani) in afwachting van de wedstrijden van de twee clubs in Milaan dit weekend.

De wedstrijd was omstreden en de Romeinen hadden vanaf de vijfde minuut op voorsprong kunnen komen zonder een uitzonderlijke redding, op zijn lijn, van het hoofd van aanvoerder Di Lorenzo.

De kopman sloeg aanvallend de plank mis

Daarna bracht Napoli geleidelijk het collectieve spel op zijn plaats, door kansen af ​​te persen en op elkaar af te stemmen. In de eerste helft echter onvervuld door Zielinski (14) of Anguissa (25). In de tweede helft nam de druk op het Roemeense doelpunt toe, met opnieuw pogingen van Osimhen (51) en Zelinski (59).

Van Napoli werd verwacht dat het vaker wel dan niet zijn dominantie zou consolideren. Maar op een bal die door Kvaratskhelia in de as werd teruggeduwd, wist Vecino een krachtig schot vanaf de helft van de bal vanaf de rechterkant, consistent met de rechterpaal van Meret, de doelman van Napoli.