Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nancy Pelosi neemt na twee decennia de leiding over van de Democratische Partij in het Huis van Afgevaardigden

Nancy Pelosi neemt na twee decennia de leiding over van de Democratische Partij in het Huis van Afgevaardigden

Ze buigt. na Hij leidde de Democraten in het Huis van Afgevaardigden Bijna 20 jaar geleden kondigde Nancy Pelosi donderdag aan dat ze stopt met haar kandidaatstelling voor de functie van ‘leider’ van de partij om die over te dragen aan een ‘nieuwe generatie’. Op 82-jarige leeftijd is zij degene die de Amerikaanse politiek markeerde door de eerste vrouwelijke spreker van het Huis van Afgevaardigden te worden, en ze zal haar zetel als vertegenwoordiger van Californië behouden, althans voorlopig. Hij prees Joe Biden als een “hardcore verdediger van de democratie”, vooral terwijl hij bezig was Capitool aanvalen “de belangrijkste spreker van de Tweede Kamer in onze geschiedenis.”

Bij zijn afscheidsrede waren slechts een tiental Republikeinen aanwezig. Conservatieve Partij, die heeft Hij herwon een nipte meerderheid in het Huis van Afgevaardigden Bij de tussentijdse verkiezingen zou het geleid moeten worden door Kevin McCarthy, als hij de steun van de populistische vleugel kan krijgen voor zijn verkiezing tot president in januari.

READ  Het einde van dwingende redenen om teveel van en naar de overzeese gebiedsdelen te reizen

viel de echtgenoot aan

Nancy Pelosi prees de diversiteit van het Huis en merkte op dat er slechts een dozijn Democraten waren gekozen toen ze in 1987 in het Congres aankwam, vergeleken met bijna 100 vandaag. Toen het afgelopen was, kreeg de vrouw, bekend om haar witte en kleurrijke pakken maar vooral om haar ijzeren greep en gevoel voor onderhandeling, een staande ovatie, onder meer van de Republikein Steve Scales.

Nancy Pelosi prees de “prestaties” waaraan ze heeft bijgedragen met drie Amerikaanse presidenten, daarbij verwijzend naar George Bush, Barack Obama, met historische hervorming van de gezondheidszorg, en Joe Biden, maar liet Donald Trump opzettelijk weg.

De affaire van de voormalige Amerikaanse president was met Nancy Pelosi, die een afzettingsrichtlijn tegen hem leidde en zijn State of the Union-toespraak twee jaar geleden live verscheurde. Toen de echtgenoot van Nancy Pelosi Hij werd aangevallen met een hamer Door een samenzweerder die de voorzitter van het Huis wilde gijzelen, heeft Donald Trump gezwegen.

Na 20 jaar aan het roer van de Democratische Partij zal Nancy Pelosi een leegte achterlaten die moeilijk zal worden opgevuld. Wie volgt hem op, terwijl zijn trouwe luitenant, Stenyy Hoyer, ook ophangt bij 83? Jonge democratische schutters zoals Alexandria Ocasio-Cortez zullen moeten wachten: de koploper is Brooklyn Rep. Hakeem Jeffries, 52, die sinds 2019 voorzitter is van de Democratische caucus.