Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Naarmate de bevolking van de Auvergne groeit, zijn bedrijfsfaillissementen gebruikelijk in Puy-de-Dôme

Naarmate de bevolking van de Auvergne groeit, zijn bedrijfsfaillissementen gebruikelijk in Puy-de-Dôme

Altares Group – de historische expert en referentie voor bedrijfsinformatie – heeft de faillissementscijfers van Auvergne-Rhône-Alpes voor 2023 onthuld. En die zijn niet goed.

Altares Group – historisch expert en autoriteit op het gebied van bedrijfsinformatie – heeft de bedrijfsfaillissementen in Auvergne-Rhône-Alpes voor 2023 bekendgemaakt.

+38% in de Auvergne in 2023

Met 6.834 geopende procedures in 2023 is het aantal mislukkingen met 38% gestegen ten opzichte van 2022. Een percentage dat nog steeds erg hoog is na de historische stijging (+58%) in 2022. De regio noteert een trend die dicht bij die van Frankrijk ligt, met 57.729 procedures geopend.

geliefd Faillissementen bedreigen 250.000 banen, maar Frankrijk blijft meer banen creëren dan het vernietigt

Het MKB eerst, maar het MKB is niet immuun

Het MKB is uiteraard het talrijkst, maar regionale MKB-bedrijven zijn bijzonder kwetsbaar. Gezien de ongekende context van een “permanente crisis” waar bedrijven al vier jaar mee te maken hebben, zijn de drempels voor mislukkingen, ook al zijn ze hoog, niet verrassend.

In Auvergne-Rhône-Alpes lieten drie andere departementen een stijging zien van meer dan 40%. Dit is het geval in de Haute Loire (+48%), Savoie (+43%) en Ardèche (+41%).

+69% in Puy de Dome

In 2022 zal Puy de Dome de grootste stijging in de regio zien (+69%): meer dan 500 defecten. Het ministerie heeft de afgelopen tien jaar niet zo’n groot aantal faillissementsaanvragen geregistreerd.

Een sterke toename van het aantal procedures bij de rechtbank van koophandel van Clermont-Ferrand, als gevolg van de moeilijkheden waarmee de lokale economie wordt geconfronteerd

READ  Waar kan ik in 2023 een lenersverzekering afsluiten?