Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Na over de maan te zijn gevlogen, begint de Orion-capsule aan zijn terugkeer naar de aarde

Na over de maan te zijn gevlogen, begint de Orion-capsule aan zijn terugkeer naar de aarde

Op de foto’s, op de foto’s – Een week geleden brak dit gloednieuwe schip het afstandsrecord voor een bewoonbare capsule en waagde het zich op iets meer dan 432.000 kilometer van onze planeet.

Orion-ruimtecapsule filiaal NASA Geïmplementeerd op maandag 5 december een overzicht van de maan minder dan 130 kilometer van het oppervlak, een verbazingwekkende manoeuvre die het begin markeert van de reis terug naar de aarde voor deze eerste missie van Artemis-programma. Door deze korte vlucht langs het oppervlak te maken, profiteerde het ruimtevaartuig van de aantrekkingskracht van de maan om zichzelf voort te stuwen op zijn retourbaan.

De communicatie met de capsule was gedurende 30 minuten verbroken toen deze achter de andere kant van de maan passeerde. De primaire stuwkracht van de hoofdmotor van de Europese service-eenheid, die de capsule aandrijft, duurde iets meer dan drie minuten. “We kunnen niet gelukkiger zijn met de prestaties van het schip.Debbie Kurth, vice-president van Orion, zei later.

Voor de prachtige foto’s die live streamen zodra het contact is hersteld, “We moesten stoppen en kijken: wauw, we nemen afscheid van de maanzei ze tijdens een persconferentie.

In deze video, gemaakt door NASA Television, verschijnt de aarde als een maansikkel in de minuten nadat de motor van Orion op 5 december 2022 rond de maan is afgebrand. HAND-OUT/AFP

Dit was de laatste grote manoeuvre voor de missie. De laatste begon met NASA’s enorme nieuwe raketlancering op 16 november, op een reis die in totaal 25 en een halve dag zou moeten duren.

Orion zal nu slechts kleine koerscorrecties uitvoeren totdat hij op zondag 11 december om 17:40 GMT in de Stille Oceaan voor de kust van San Diego landt. Zijn afdaling zal worden vertraagd door een reeks van 11 parachutes, daarna zal hij worden opgehaald en aan boord van een US Navy-schip worden gehesen. Tijdens de missie bracht Orion ongeveer zes dagen door in een verre baan rond de maan.

READ  Haute Autorité de santé stemt ermee in om drie vaccins te gebruiken die zijn aangepast aan de Omicron-variant voor de nieuwe terugroepcampagne
Deze afbeelding, verspreid door NASA en vrijgegeven op 21 november 2022, toont een beeld van het ruimtevaartuig, de aarde en de maan, vastgelegd door een camera op de zonnepaneelvleugel van Orion. HAND-OUT/AFP

Een week geleden brak dit gloednieuwe ruimtevaartuig het afstandsrecord voor een bewoonbare capsule en waagde het zich meer dan 432.000 kilometer van onze planeet – verder dan de Apollo-missies. Wanneer het terugkeert naar de aarde, zal de capsule in totaal meer dan 2,2 miljoen kilometer afleggen, zei Mike Saravin, missiemanager. De capsule vervoert geen passagiers en het doel van deze Artemis 1-missie is om te controleren of het voertuig veilig is voor de toekomstige bemanning.

NASA’s raket van de volgende generatie met de Orion-bemanningscapsule stijgt op vanaf lanceercomplex 39-B van de onbemande Artemis-missie, Florida, 16 november 2022. Joseph Remix/Reuters

Het belangrijkste doel is om de weerstand te testen van het hitteschild van Orion – het grootste ooit – wanneer het met 40.000 km/u de atmosfeer van de aarde binnendringt. Het zou bestand moeten zijn tegen een temperatuur die de helft is van die van het oppervlak van de zon (2800 graden Celsius).

Met het Artemis-programma willen de Amerikanen een permanente aanwezigheid op de maan vestigen, om zich voor te bereiden op een reis naar Mars. De Artemis 2-missie brengt astronauten naar de maan, zonder ze daar te laten landen. Die eer is weggelegd voor de bemanning van Artemis 3, die voor het eerst op de zuidpool van de maan zal landen. Officieel staan ​​deze missies gepland voor respectievelijk 2024 en 2025.