Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Montpellier: eerste 800 jaar geneeskunde


C’Het is een kleine revolutie die onlangs de prestigieuze en zeer oude medische school in Montpellier heeft meegemaakt. In 802 jaar geschiedenis was dit ongehoord: een vrouw werd gekozen om de instelling te leiden. Isabelle Lafon, hoofd van de afdeling Fysische geneeskunde en revalidatie van het Laberoni-ziekenhuis in Hérault, is nu decaan van het college. Verkiezingen die een bepaalde logica volgen, volgens de woorden van geïnteresseerden Frankrijk 3 Hérault Donderdag 23 december: “Het beroep wordt vrouwelijker, 60% van onze tweedejaarsstudenten is vrouw.”

Volgens details van de lokale media werd de 56-jarige arts die gespecialiseerd is in neurorevalidatie, verkozen met 31 stemmen op een totaal van 40 stemmen. De looptijd ervan is gepland voor vijf jaar. Zoals het geval was met haar voorgangers, heeft Isabelle Lavon, als decaan, het recht om haar portret binnenkort te laten schilderen in een van de meest emblematische kamers van het college, de Acting Room. Het hoofd van de instelling bereiken is geen gemakkelijke taak: het werd opgericht op de twaalfdee Eeuw, de medische school in Montpellier is de oudste ter wereld die nog steeds praktiseert.

decaan van verandering

“Ik ben er trots op dat ik de weg heb vrijgemaakt, deze verkiezing is een voorbeeld. Als ik met France 3 spreek, ben ik ervan overtuigd dat er nog meer zullen volgen”, zei Isabelle Lavon. Ze identificeert de afdelingsvoorzitter als de achtste vrouw die decaan wordt van de 36 grote faculteiten in Frankrijk. middag vrij. Bij deze verkiezing stond ze tegenover andere kandidaten. Als ze het lokale dagblad vertelt dat “het project niet gendergerelateerd is”, erkent ze toch dat gekozen worden tot decaan van dit college “een beetje ongebruikelijk is. Het is het hoogtepunt van maatschappelijke ontwikkelingen”. “Ik belichaam een ​​vorm van verandering”, voegt ze eraan toe. .

READ  Steeds meer gelei en wat vlokken op 400m!

Lees ookFuturapolis Santé – Michaël Delavosse: Med Vallée, een futuristisch centrum van uitmuntendheid

Zijn project voor zijn decaan? Hervind een zekere rust. Isabel Lafont, een volgeling van Collective Intelligence, legt uit dat het doorvoeren van hervormingen binnen de instelling, te midden van een epidemie, heeft geleid tot “grote chaos. Het is dringend noodzakelijk om ze te stabiliseren en leesbaarder te maken”. Ze verwerpt het idee van een “opgeofferde generatie” toekomstige artsen. Hij houdt vol: “Ik geef de voorkeur aan pedagogiek met vaardigheden in plaats van kennis, een goed gemaakte in plaats van een perfecte geest.”

Lees ookNeuroplanet – Wanneer een ziekenhuis alle zorgtechnologieën integreert