Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Moeten we onze verschillende vaccinhiërarchie toeschrijven?

Moeten we onze verschillende vaccinhiërarchie toeschrijven?

Afgezien van RNA-vaccins is er geen redding tegen Covid-19. Dit vooroordeel doordringt zowel de landen van het Noorden als de landen van het Zuiden. Het moet gezegd dat de komst van de twee RNA-vaccins tegen SARS-CoV-2, het Pfizer-BioNTech-vaccin en het Moderna-vaccin, begin 2020 indruk maakten. Ontwikkeld in slechts een jaar, niemand heeft er ooit van gehoord. De effectiviteit ervan tegen milde vormen van Covid-19 leek bijna wonderbaarlijk: aan het einde van de eerste klinische onderzoeken was 90% tot 95% beschermd tegen milde tot matige vormen van de ziekte.

“Er wordt een hiërarchie verteld over de effectiviteit van de verschillende vaccins tegen Covid.”Michele Kazachkin, immunoloog en lid van de Independent Group on Epidemic Preparedness and Response (GIPR), in opdracht van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in 2020.

Kunnen verschillende recente onderzoeken, die relatief onopgemerkt zijn gebleven, ervoor zorgen dat RNA-vaccins relatief op dit platform terechtkomen? Onder hen verwijst een studie van de Universiteit van Hong Kong, gepubliceerd in prepress in maart 2022, naar een Chinees vaccin, het vaccin van Sinovac (“Koronavac”Ook in termen van bescherming tegen ernstige vormen, zoals het Pfizer-BioNTech RNA-vaccin, op voorwaarde dat drie doses worden gegeven, niet slechts twee – we komen hierop terug.

Het Sinovac-vaccin maakt gebruik van een oude technologie: het is een vaccin “Inactief”volledig gebaseerd op het SARS-CoV-2-virus, onschadelijk is geworden (dit is ook het geval met een ander Chinees vaccin, het Sinopharm-vaccin).

Het eerste vermoeden dat van invloed was op dit vaccin: de resultaten van de klinische fase III-onderzoeken die met Sinovac zijn uitgevoerd, zijn niet gepubliceerd. Maar de efficiëntie die door het laboratorium werd gerapporteerd, varieerde sterk van site tot site: van 50,7% in Brazilië tot 83,5% in Turkije, tegen milde vormen van Covid-19.

READ  direct. Het Covid-19-virus heeft in Europa meer dan een miljoen mensen gedood
Lees ook: Effectiviteit van “12%”, “1%”, “niet aanbevolen voor zwangere vrouwen”: de drie nieuwe informatie over het Pfizer-vaccin

Dezelfde werkzaamheid in 3 doses als Pfizer

Laten we nu eens kijken naar de resultaten van veldstudies. In Chili wordt het Sinovac-vaccin sinds 2 februari 2021 op grote schaal toegediend. De effectiviteit ervan is tussen 2 en 1 februari onderzocht.Vers Mei 2021, bij 10,2 miljoen mensen (5,47 miljoen niet-gevaccineerd, 4,17 miljoen gevaccineerd met twee doses en 542.418 met één dosis). Resultaten gepubliceerd in september 2021 Bij mensen die met twee doses waren gevaccineerd, voorkwam het Sinovac-vaccin 65,9% van de Covid-19-infecties, 87,5% van de ziekenhuisopnames, 90,3% van de opnames op de intensive care en 86,3% van de sterfgevallen als gevolg van Covid-19.

Je hebt nog 68,27% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.