Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Minister van Volksgezondheid prijst deugden virtual reality door vaccin te ontvangen – RT en français

De Nederlandse minister van Volksgezondheid heeft het gebruik van deze technologie aangemoedigd, zodat patiënten die bang zijn voor naalden “gemakkelijker kunnen ontspannen tijdens het injecteren” van het vaccin. Verschillende centra in het hele land experimenteren met de technologie.

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jong moedigde op 27 december mensen die bang zijn voor injecties aan om virtual reality te gebruiken om te ontspannen tijdens het vaccineren.

“Je hebt last van injectieangst, maar je wilt het toch krijgen [le rappel] ? de GGD [le service de santé publique des Pays-Bas] Blij om te helpen. Er zijn steeds meer plaatsen waar [les soignants] Werken met virtual reality-headsets ([virtuelle] Het gemakkelijker maken om te ontspannen tijdens de injectie”, schreef hij op Twitter. De post gaat vergezeld van een link naar een video waarin het gebruik van deze technologie wordt gepromoot.

Dit gebruik van virtual reality werd voor het eerst gelanceerd door Nederlandse gezondheidscentra in 2021. In een centrum in Rotterdam kunnen patiënten tijdens het vaccinatieproces bijvoorbeeld zwemmen met dolfijnen of wandelen met olifanten.

“Ze zijn zo druk met de virtuele ervaring om hen heen dat ze zelfs vergeten dat ze gevaccineerd zijn”, zei Robbert Brouwer, medeoprichter van virtual reality medisch bedrijf SyncVR Medical, afgelopen mei dagelijks. Nordholland Dagblad.

READ  Amerikaanse geneticus Richard Leontine overleden