Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Microsoft sloot Bethesda France een maand geleden af ​​- Nieuws

Microsoft sloot Bethesda France een maand geleden af ​​- Nieuws

Terwijl sinds het begin van de week getuigenissen op sociale netwerksites begonnen te verschijnen, vooral onder Moderators En de Makers van inhoud Wie bezocht het inmiddels ter ziele gegane team, informatie verzameld door journalist Sylvain Trinell L BFMTV Het onthult dat tientallen werknemers van de dochteronderneming al sinds het begin van het jaar wisten dat hun lot beslist was, voordat de bijl eind maart voorgoed viel, als onderdeel van een ingrijpend ontslagplan dat het hele Microsoft Gaming-netwerk trof. De beslissing om 1.900 mensen te ontslaan, een record in de sector, werd genomen in de nasleep van de overname van Activision Blizzard, die een paar maanden geleden werd gevierd met veel dozen champagne.

valse beloften

Naast hun daadwerkelijke ontslag hebben voormalige werknemers van Bethesda France deze werkwijze aan de kaak gesteld. Want als sommige medewerkers in januari vertrekken, blijven anderen tot de laatste dag, afhankelijk van de belofte dat ze bij het moederbedrijf zullen blijven. Een belofte die uiteindelijk niet wordt nagekomen. ” We werden een paar weken voor de gek gehouden met de belofte van een reis naar het hoofdkantoor van Microsoft. », getuigt een oud-werknemer. Tot dan toe ging alles echter goed, aangezien de overname van Bethesda door Microsoft in september 2020 voor 7,5 miljard dollar niet veel veranderde in de dagelijkse activiteiten van de Franse werknemers, die verantwoordelijk waren voor de relaties met de pers en de animatie van de gemeenschap. ook vertaling.

Maandenlang konden we doorgaan met wat we vanaf het begin deden, zonder tussenkomst van Xbox of Microsoft. » Werknemers getuigen vandaag dat er uiteindelijk een zekere “irritatie” of zelfs “wantrouwen” is beslecht tussen de Franse kantoren van Bethesda en Microsoft. Als The Elder Scrolls Online in Frankrijk als een succes werd beschouwd, ging Bethesda in 2023 een periode van onrust in met Redfall en Starfield, vertelt een oud-werknemer over “ Rampzalige lanceringen ” Voor beide.

READ  Square Enix brengt RPG Valkyrie Elysium uit op 29 september 2022 - Nieuws

We hadden een zeer slechte ervaring met de rampzalige lanceringen van Redfall en Starfield, en misschien heeft dit Microsoft ervan overtuigd zijn lokale kantoren te sluiten en zijn krachten te heroriënteren. “, benadrukte hij. De bitterheid blijft ook groot, vooral omdat deze sluiting plaatsvond zonder stem en zonder dat de medewerkers zich over deze kwestie konden uiten. De medewerkers die nu eenvoudige toeschouwers zijn geworden, zien de hernieuwde enorme belangstelling die de Fallout-serie heeft. genoten sinds de release van de Amazon Prime-serie Video.