Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Met Lanen en Cancoriet op de tweede lijn: Ontdek de formatie van ASM tegen Pau

Met Lanen en Cancoriet op de tweede lijn: Ontdek de formatie van ASM tegen Pau

De ziekenboeg en medische diensten van de Claremont Club zijn geen plekken om je te vervelen. Zelfs als een groep ongeschonden uit een vergadering komt, zoals afgelopen vrijdag in Llanelli, brengt de training soms onaangename verrassingen met zich mee.

Deze dinsdag raakte Paul Jedrasiak als eerste opnieuw geblesseerd. Wat betreft de tweede lijn, hij is het slachtoffer van een spierblessure in de kuit, die al in februari was aangetast en die hem twee maanden van het veld hield, maar op vezels in een ander deel van de spier.

Donderdag trainde Damien Benaud, maar ging mank naar buiten, waarbij hij ook een kuit raakte. Er werd een foto (röntgenfoto) gemaakt waarop een kleine wond te zien was. Zes weken voor het einde van de reguliere competitie (28 mei) is het twijfelachtig of de internationale buitenspeler terugkeert naar de club die hij buiten het seizoen zal verlaten.

ASM Clermont: De gecompromitteerde seizoensfinale van Damian Penaud, kuitblessure

Twijfel over Van Tonder (terug geblokkeerd)

Ook deze donderdag stopte Jacobus van Tonder eindelijk met trainen halverwege de sessie, slachtoffer van lage rugpijn (verstopping in de rug). Vrijdagochtend haalde de Zuid-Afrikaanse buitenspeler de selectie niet, maar hij kwam wel aan boord (in de middag) en staat voorlopig nog op het wedstrijdformulier.

Van Tonder begint aan de wedstrijd in de plaats van Kylian Texieront, die op de bank zit.

Ontvang de e-mailnieuwsbrief van ASM Match Day en vind essentiële en exclusieve informatie over uw favoriete club.

NL { “path”: “miniregistratie”, “id”: “MT_Sports_ASM”, “accessCode”: “14294469”, “allowGCS”: “true”, “bodyClass”: “ripo_generic”, “ContextLevel”: “KEEP_ALL “,” filterMotsCles “:” 1 | 10 | 11 | 14 | 15 | 17123 “,” gabarit “:” generiek “,” hasEssentiel “:” true “,” idArticle “:” 4294469 “,” idArticlesList “:” 4294469 “,” idDepartement “:” 282 “,” idZone “:” 30603 “,” motsCles “:” 1 | 10 | 11 | 14 | 15 | 17123 “,” premium “:” false “,” pubs “:” banniere_haute | artikel | artikel2 | artikel3 “,” site “:” MT “,” sousDomain “:” www “,” tagsArticle “:” #pau-asm-clermont-2023 “,” urlTitle “:” avec-lanen-et- cancoriet-in-2e-regel-ontdek-de-configuratie-van-l-asm-face-a-pau”}

READ  Beste Sampaoli, ten eerste?

De verrassing bij de formatie van het Oreos-team heeft te maken met de tweede linie. Naast de onverwijderbare Thibaud Lanen is het de geest Judicaël Cancoriet die in de kooi klimt. Er is geen Miles Amatocero op de set, het is Edward Annandale die zijn plaats zal innemen.

Naqalevu, vier maanden later…

De blessure van Benaud heeft de coach gedwongen zijn plannen te herzien, met name die om Alex Newsom te vermijden, die sinds 7 januari zijn 12e periode ingaat. Bautista Delgue, die nummer 15 zou dragen, zal uiteindelijk zoals gewoonlijk op de vleugel spelen.

Pau – ASM Clermont: Zorgen over tweedelijns Christophe Aureus

In de scharnier is de hiërarchie van slots niet veranderd (Anthony Bellew-houder, Jules Pleason wordt vervangen) terwijl in de scrum het Sebastien Pizzi is die zaterdag (17.00 uur) tegen Palois zal starten.

In het centrum stopte Iray Simoni, geblesseerd Elsheikh Tebergen en Julien Herreto (Wissam Ezzila die niet meer in de plannen staat), Abisay Nakalifou zal de smaak van de competitie herwinnen, vier maanden na zijn laatste optreden en een lange weddenschap “The Refrigerator”.

Opvallend op de bank was de verschijning van de jonge François May en die van Davit Kubriashvili, die de voorkeur gaven aan Rabah Soleimani om de rechterpaal te dekken.

XV Claremont

Nieuwsom. Delgi, Muala, Nakalifu, Raka; (o) balg, (m) bezi; Van Tonder, Lee (omslag), Dessin; Kankurit, Lanin; Ogovan, Fourcade, Valgo.
Alternatieven: Jules Rosette, Beria, Annandel, Texeront, Juno, Plison, mei, Kubriashvili.

Christophe Boron