Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Met deze kleine Google Maps-aanpassing kunt u brandstof besparen tijdens uw autoritten

Met deze kleine Google Maps-aanpassing kunt u brandstof besparen tijdens uw autoritten

Bent u op zoek naar een goede manier om brandstof te besparen tijdens uw autoritten? Gebruik deze kleine optie in de Google Maps-app: hij toont u de beste route om uw verbruik te verminderen.

Tegenwoordig is het moeilijk om te leven zonder Google Maps, de app voor kaarten en routebeschrijvingen die is ontworpen door Google. Ze worden ieder jaar verrijkt met nieuwe functies of doordachte opties om onze reizen te vergemakkelijken. De kracht van de algoritmen van de Amerikaanse gigant biedt veel diensten om alle reizen te verbeteren, maar ze worden niet altijd goed genoeg benadrukt om er voordeel uit te halen.

Dit is het geval voor een functie waarmee u toch geld kunt besparen als u met de auto reist. Door het vertrekpunt en het bestemmingspunt aan te geven, berekent Google Maps de route, rekening houdend met het verbruik dat nodig is voor de reis. Hiervoor baseert de app zich op topografische gegevens (zoals heuvels op de weg), maar ook op opgelegde snelheidslimieten en voorspelt hij files op basis van de verkeersgeschiedenis.

Het resultaat is een route die de meeste brandstof bespaart en ook de impact op de CO2-uitstoot vermindert. De reisafstand kan langer zijn dan normaal en de tijd die nodig is om uw bestemming te bereiken kan langer zijn, maar het kan de moeite waard zijn. Als we de tests van Google mogen geloven, is het soms mogelijk om tot 30% brandstof te besparen. Let op: Google waarschuwt echter dat deze optie niet beschikbaar is voor afstanden kleiner dan 5 km. De weergave van andere beschikbare methoden blijft aanwezig. U kunt dus degene kiezen die bij u past.

READ  E3 2021: De volledige kalender met conferenties en evenementen voor juni 2021, vraag naar het programma!

Zoek niet naar een knop om te activeren op de kaart die wordt weergegeven in Google Maps: de optie om een ​​zuinige route te creëren vind je in de instellingen van de app. Het is beschikbaar op zowel Android als iOS (iPhone). Open Google Maps op uw smartphone en tik rechtsboven op uw avatarpictogram. Hij kiest Instellingen Dan Navigatie en zeilen of Navigatie-instellingen. Scroll vervolgens naar beneden naar de sectie Route-opties En zet de schakelaar aan Geef de voorkeur aan brandstofefficiënte methoden.

Als je vanaf nu op zoek bent naar een manier om ergens te komen, wordt de meest brandstofefficiënte route aangegeven met een klein groen blaadje. Tik erop om het te selecteren en veeg vervolgens over het informatievak onder aan het scherm voor meer details. Google Maps geeft vervolgens aan hoeveel brandstof (uitgedrukt in procenten) er is bespaard.

Via de instellingen kun je uiteraard het type motor van je auto aangeven: diesel, benzine, hybride of elektrisch. Wat dat laatste betreft, is Google van plan om de komende weken open en gratis laadstations op de kaart aan te geven. praktisch. Om nog meer geld te besparen op uw reizen, kunt u Google Maps ook vragen om u wegen te tonen zonder tol, of zelfs zonder snelwegen of veerboten. De reis wordt ongetwijfeld langer, maar wel voordeliger!