Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Mercusys Halo H80X-test: het 6 wifi-bereik houdt zijn belofte

Mercusys Halo H80X-test: het 6 wifi-bereik houdt zijn belofte

Het Chinese merk Mercusys, dat begin 2022 in Frankrijk arriveert, is hier nog weinig bekend. Ze heeft echter al een paar jaar ervaring en behoort tot een bekende groep: TP-Link.

De Halo H80X is het meest geavanceerde mesh wifi-systeem van Mercusys. Het bestaat uit drie terminals met drie RJ45-poorten en Wi-Fi 6 compatibel met een gecombineerde snelheid van 3 Gbit/s. Deze units zijn volledig identiek en kunnen dus worden aangesloten als router unit (de unit aangesloten op de internetbox) of als satelliet unit die werkt als wifi 6 signaal repeater.

Vedergewicht eenheden

© De digitale

Voor het draadloze deel voldoet elk uiteinde aan de 802.11ax (wifi 6) standaard op twee banden (2,4 en 5 GHz). De 2,4 GHz-frequentieband kan een theoretische snelheid van 574 MB/s bereiken, terwijl de 5 GHz-band daalt tot 2402 MB/s. Bij afwezigheid van de derde band voor communicatie tussen modules, wordt de geadverteerde theoretische overdrachtssnelheid gehalveerd. Wanneer het apparaat is aangesloten op een module, fungeert het als een repeater.

mercusys Halo H80x

Drie eenvoudige en efficiënte gigabit-poorten.

© De digitale

Voor het bekabelde deel heeft elk van de Halo H80X-eenheden drie RJ45-poorten van de gigabit-standaard (1 Gbit/s). Over poorten wordt automatisch onderhandeld, dus je hoeft je geen zorgen te maken over waar je de kabel van je internetbox of laptop moet aansluiten. De terminals zijn ook compatibel met Ethernet-backhaul-functionaliteit, wat handig is als uw huis een RJ45-aansluiting heeft.

Interacties met de tegels zijn beperkt tot een indicatielampje dat van kleur verandert afhankelijk van de staat van het apparaat en de aanwezigheid van een resetknop. Om WPS te starten, opnieuw te starten of te koppelen, moet u de Mercusys-app op Android en iOS doorlopen.

mercusys halo h80x

Het lampje verandert van oranje naar knipperend rood naar wit bij het opstarten.

© De digitale

Het ontwerp van de tassen staat centraal. Dit zijn kleine straatstenen (12,7 x 8,2 cm bij 8,5 cm hoog) die gemakkelijk een plaatsje vinden op een plank. Slechts een paar bloemrijke perforaties aan de bovenkant verlichten het matte wit. Het gewicht is bijzonder licht (280 g per stuk).

mercusys Halo H80X

Mercusys Halo H80X compacte eenheden.

© Digitaal.

Beoordeling van de redactie: 4 van de 5

Werkomgeving

De installatie van de Mercusys Halo H80X is heel eenvoudig. Het is ook identiek aan de Deco-kits van TP-Link. De gemakkelijkste manier is dus om door de “Mercusys”-app te bladeren die beschikbaar is op Android en iOS en je te laten leiden.

android ios-app Mercusys halo-app Halo H80X-installatie

De installatie levert geen bijzonder probleem op.

© De digitale

Nadat u het eerste apparaat hebt aangesloten, vraagt ​​de app u om de bijbehorende wifi-netwerknaam en het bijbehorende wachtwoord aan te maken. Vervolgens moet u uw smartphone verbinden met dit nieuwe netwerk om de installatie te voltooien. U heeft dan 2 minuten om de andere eenheden toe te voegen. Geen paniek als de tijd om is, druk gewoon op de “+” knop in de app om een ​​module toe te voegen.

mercusys halo H80X app-instelling

Vergeet niet om verbinding te maken met het nieuwe netwerk om door te gaan met de installatie.

© De digitale

Met de instellingen die beschikbaar zijn in de app kunt u uw netwerk volledig beheren. Het is dus mogelijk om te kiezen welke frequentiebanden u wilt activeren, maar niet om ze te scheiden of een “gast” draadloos netwerk op te zetten. In de geavanceerde instellingen kunt u het DHCP-bereik, port forwarding wijzigen of zelfs het niveau van roamingsterkte tussen aangesloten eenheden en apparaten specificeren.

mercusys-app halo h80x

De Mercusys-app is identiek aan de Decos-app van TP-Link.

© De digitale

Ouderlijk toezicht is ook aanwezig. Het is volledig gratis en stelt u in staat om voor elke gebruiker een profiel aan te maken. Zo past de besturing zich aan de leeftijd van de gebruiker aan en kunnen zijn apparaten voor hem worden aangepast. Ten slotte kan de toegang tot wifi worden beperkt tot een bepaalde duur en in bepaalde perioden.

Mercusys Halo H80X ouderlijk toezicht

Eenvoudig en effectief ouderlijk toezicht.

© De digitale

De webbeheerinterface is toegankelijk via een browser. Ze zijn echter bijzonder arm in omgevingen. We zullen onszelf eraan herinneren dat onze aura’s kunnen worden bijgewerkt of opnieuw gestart vanuit onze browser.

webmin mercusys halo

Weinig instellingen in de webbeheerinterface.

© De digitale

Beoordeling van de redactie: 5 van de 5

schulden

Om de prestaties van het Mercusys Halo H80X-netwerksysteem te evalueren, hebben we de router aangesloten op een spelerbox die we via een 2,5 Gb/jack-adapter op een laptop hebben aangesloten. We zetten een bestand (schijfkopie) van 4,73 GB van de eerste laptop over naar een tweede apparaat met een Intel AX210 Wi-Fi 6E-chip, maar ook naar een vaste desktopcomputer die zich boven bevindt aangesloten op een Gigabyte GC-WBAX200 PCIe-kaart met een externe antenne, bijgewerkt Met een Intel Wi-Fi 6E AX210-chip die wifi 6E ondersteunt.

Mercusys Halo H80X 5GHz bandbreedte

Gegevenssnelheden geregistreerd op de 5 GHz-frequentieband.

© De digitale

Verbonden met de 5GHz-band kregen we 865Mbit/s om zo dicht mogelijk bij de hoofdeenheid te downloaden en 791Mbit/s om te uploaden. De snelheden die worden beperkt door de Gigabit-poort waarop onze computer, die als server fungeert, is aangesloten, met bestandsoverdrachten die pieken op 111 MB/s. Het toevoegen van een 2.5G-poort was niet te veel, althans voor de WAN-poort (bevestigd aan de doos).
Op punt 2 aangesloten op de satellietmodule krijgen we 524 Mb/s, beide in Downloaden of in Downloaden. Hoge snelheden, hoewel er geen speciale band is voor communicatie tussen eenheden. aangesloten op een unit die als repeater fungeert, worden de snelheden gehalveerd; Wat aantoont dat de Halo H80X hun Gigabit-poort kan verzadigen.
Op meetpunten 4 en 5 behoudt de Halo H80X 427 MB/s Downloaden en 338 MB/sec in Downloaden ; goede resultaten.

Mercusys Halo H80X-bandbreedte

Gegevenssnelheden geregistreerd op de 2,4 GHz-frequentieband.

© De digitale

In de 2,4 GHz-frequentieband naderen we 300 Mbit / s op de punten 1 en 2, dat wil zeggen die in de buurt van de eenheden. Op verre punten 4 en 5 worden snelheden op ongeveer 200 Mb / s gehouden; Met uitstekende resultaten kunt u genieten van video on demand en zeer comfortabel op internet surfen.

Met zijn drie eenheden dekt Halo H80X onze huizen volledig en kan hij concurreren met modellen zoals:Amazon Aero Pro 6 “ Qua prestaties en zelfs overtreffend Xiaomi Mesh AX3000 die dezelfde kenmerken vertoont. Met zijn sterke prijskaartje overschaduwt het netwerkkits van het moederbedrijf, zoals de TP-Link Deco X60.

READ  En de gratis Epic Games Store-game voor 17 december is...