Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Lopen is effectief bij het voorkomen van rugpijn

Lopen is effectief bij het voorkomen van rugpijn

Het trainingsprogramma hielp bij het verminderen van het terugkeren van de ziekte bij onlangs herstelde patiënten.

Acute pijn in de onderrug, ook wel ‘lumbago’ of ‘lumbago’ genoemd, is vaak een hevige pijn die gevoeld wordt in de wervels in de onderrug. Het resulteert over het algemeen in een gevoel van blokkade of moeilijkheden bij het uitvoeren van bepaalde bewegingen gedurende meerdere dagen. Terugval komt vaak voor: ongeveer 70% van de mensen ervaart een nieuwe terugval in het jaar na herstel. Maar het risico op herhaling kan worden verminderd, Dat blijkt uit een onderzoek dat donderdag in de British Journal is gepubliceerd Het scalpel , Waarmee de effectiviteit van de op wandelen gebaseerde interventie wordt geëvalueerd.

Aanbevelingen voor goede praktijken tegen lage rugpijn combineren lichaamsbeweging en patiëntenvoorlichting“, legt Mark Hancock uit, hoogleraar fysiotherapie aan de Macquarie University School of Medicine in Sydney (Australië). Deze interventies zijn echter niet gemakkelijk toegankelijk vanwege de kosten, complexiteit en noodzaak van toezicht.

Dit artikel is bedoeld voor abonnees. Je hebt nog 79% om te ontdekken.

Flash-uitverkoop

1 euro per maand gedurende 3 maanden. Zonder verplichting.

Al geabonneerd? Inloggen

READ  De 10 belangrijkste redenen voor "head spinning"