Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Loopgraven, mijnen, drakentanden… Hoe de Russen zich voorbereidden op de Oekraïense tegenaanval

Loopgraven, mijnen, drakentanden… Hoe de Russen zich voorbereidden op de Oekraïense tegenaanval

Drakentanden om tijgertanks tegen te gaan? En hoewel het Oekraïense leger de afgelopen dagen aanvallen heeft uitgevoerd op verschillende sectoren van het front, belooft het gevecht zwaar te worden tegen de verschanste Russen. Beschikbare satellietbeelden stellen ons in staat hun verdedigingslinies te identificeren en te begrijpen hoe ze zijn georganiseerd.

En een Franse militaire bron legde vorige week aan Agence France-Presse uit dat het Russische verdedigingssysteem diep werd ingezet op een diepte van ongeveer dertig kilometer, van de eerste linie tot de commandoposten.

daar BBC Ik heb een monster van deze hoektanden kunnen analyseren rond de stad Tokmak in de regio Zaporijjia (zuidoosten). Als de Oekraïners zouden besluiten daar een offensief te lanceren, zouden ze achtereenvolgens moeten oversteken: een antitankgracht, een driedubbele rij “drakentanden” – deze antitankobstakels in de vorm van een piramide – en een netwerk van loopgraven . Allemaal onder Russisch artillerievuur.

“We zijn ver verwijderd van de intensiteitslijn van de twee wereldoorlogen, maar een gevestigde Russische buitenpost kan enkele kilometers ver reiken. Erger nog, in bepaalde gebieden, zoals de provincie Zaporizhia, is er een tweede parallelle buitenpost op vijf en zes kilometer afstand.” achter”, schreef militair historicus Michel Goya eind april in zijn blog. Let ook op de mogelijke aanwezigheid van mijnenvelden tussen elke linie.

Zuidoost, de best verdedigde sector

Een indrukwekkend apparaat op papier, maar het is niet verenigd. Als we de Kherson-regio in het uiterste zuiden van het land, die sinds de verwoesting van de Kakhovka-dam is overstroomd, buiten beschouwing laten, valt het front uiteen in drie delen: de regio Zaporizhia (zuidoosten), Donetsk (oosten) en Loehansk. (Noordoosten).

READ  Menselijke resten gevonden in twee krokodillen waar een gezochte jager verdween

De provincie Zaporizja was het meest vredige gebied sinds de Russische invasie, dus Moskou had meer tijd om zijn vestingwerken op te bouwen. Bovendien is het een belangrijk strategisch doelwit voor de Oekraïners. Het is dan ook de beste sector qua verdediging.” In de buurt van Donetsk, waar de gevechten het hevigst waren, hadden de Russen minder tijd om hun verdediging te versterken.

De regio Luhansk is momenteel de minst beschermde sector. Ironisch genoeg is dit het enige gebied aan het front dat de afgelopen dagen niet door Oekraïne is aangevallen. Maar dit betekent niet dat de regio niet in het vizier is van de Kiev-machten. De recente schermutselingen in het zuidoosten en in Bakhmut zouden als lokaas kunnen dienen voor een groot offensief in het noorden van het land.