Ligue 1: Monaco vertraagt ​​in Nantes, PSG herstelt, Lens bevestigt … Wat te onthouden van de 30e dag

Tussen de overwinningen van Lens en Paris Saint-Germain en het gelijkspel van Monaco in Nantes, dit is wat we moeten onthouden van de 30e dag van de Ligue 1 die dit weekend wordt gespeeld, in afwachting van de andere wedstrijden.

Lens-Straatsburg: 2-1

Lens boekte voor de vierde keer op rij een zege op Strasbourg (2-1). Een kostbaar succes, zeker omdat Lensois de volgende dag naar het Parc des Princes trekt om druk uit te oefenen op Paris Saint-Germain. Het Sang A Ur-team loste de situatie op via Przemyslav Frankowski in de 11e minuut.Facundo Medina verdubbelde de voorsprong na het uur (65). Strasbourg verlaagde de score met een eenzame coup, een perfect doelpunt van Kevin Gameiro dat Bryce Samba niet eens probeerde te scoren (85e). RCSA, 16e met 26 punten, onderhoud niet bevestigd.

Angers – Rijsel: 1-0

Stoppen en herhalen. Angers stopte Lille (1-0), waarmee een einde kwam aan een zwarte reeks van 21 wedstrijden zonder winst. De enige doelpuntenmaker van de ontmoeting, Halid Sabanović, juichte in de 84e minuut.. Weinig glimlachen voor de fans, die al afstevenen op de onvermijdelijke degradatie naar de Serie B.

Nice – Paris Saint Germain: 0-2

Paris Saint-Germain stak pijnlijk de kop op door zaterdagavond Nice (2-0) te verslaan. Een belangrijk succes om Lens met zes punten voorsprong te houden. Na twee opeenvolgende nederlagen pakten de mannen van Christophe Galtier, onder druk, uiteindelijk drie punten ondanks hard worstelen. Lionel Messi, die niet meer welkom is in het Parc des Princes als we het hebben over de fluittonen bij elke thuiswedstrijd, vond voor de 14e keer dit seizoen het net. Vervolgens belandde Sergio Ramos, topscorer aan de bal (76), aan het einde van de wedstrijd in de tweede helft. Gianluigi Donnarumma redde de Parijzenaars vele malen.

READ  Euro Red Panthers: Maak plaats voor jongeren

Lyon-Reine: 3-1

Vier dagen na de uitschakeling in de halve finale van de Coupe de France in Nantes (1-0) won OL van Rennes (3-1) en klom naar de zevende plaats. Wat te doen herleven voor Europese plaatsen. In een leeg Groupama-stadion, nadat de fans hen hadden geboycot uit protest tegen de uitsluiting in de Coupe de France en het ingewikkelde seizoen, begon ook het team van Jones slecht met een doelpunt van voormalig teamlid Amine Guiri (11). Pas op het uur van spelen maakte Corentin Tolisso (60e) gelijk en daarna verdubbelde Alexandre Lacazette de ante (68e) voordat Bradley Barcola een waardevolle treffer (79e) afleverde aan de mannen van Laurent Blanc.

Ajaccio-Auxerre: 0-3

Dit is een heel mooi proces aan de onderkant van de tafel. Auxerre boekte vorige week na Troyes opnieuw een zege op een directe concurrent van onderhoud van Ajaccio (0-3). Perama Touré (derde), Nuno da Costa (zesde) en een eigen doelpunt van Al-Idrisi (45+2) beslisten in de eerste helft. AJA komt niet meer in aanmerking voor degradatie. Voor de Ajacciens daarentegen is de kwestie ingewikkelder.

Troyes – Claremont: 0-2

Claremont claimde de tweede overwinning op rij door Troyes te verslaan (0-2). Overnats opende de score voor Mohamed Cham (27) en daarna Johann Justin (30). ESTAC staat op 8 punten achterstand op AJ Auxerre, de eerste die niet degradeert…

Montpellier-Toulouse: 1-2

Drie dagen nadat ze zich hadden gekwalificeerd voor de finale van de Coupe de France, verhoogde Toulouse hun vreugde door te winnen in Montpellier (1-2). Dallinga (31) en Chebbi (85) maakten doelpunten voor TéFéCé. Wahi verlaagde de markering (88).

READ  Frankrijk Team: Benzema feiten over zijn fysieke vorm

Reims-Brest: 1-1

Brest deed het uitstekend door het gelijkspel met Reims te winnen (1-1). En de Bretons schuwden de overwinning op het land van de Champagne niet. Pierre Les Millau opende de score voor Breton Pirates (6e). Reims maakte gelijk dankzij een strafschop van Balogun op het einde van de wedstrijd (90 + 2).

Nantes-Monaco: 2-2

Zeer slechte bediening voor beweging. Monaco domineerde grotendeels de eerste periode en verraste in Nantes (2-2). Axel Desassi (21e) en Elliott Matezzo (30e) ontsloegen Monaco, maar in de tweede helft schakelde Antoine Compoir het transparante Delort-Guessand-Mollet-trio uit om het Blas-Mohamed-Ganago-trio terug te geven, dat zich opstelde tijdens de overwinning tegen Lyon woensdag in de halve finale van de Coupe de France. Bij zijn eerste kans haalde Mohamed (65) voor Blass (79) in.

Loriënt Ohm: 0-0

Geen overheersing meer op afstand: Marseille miste de kans om terug te keren naar de hoogtijdagen van Lens met 0-0 bij Lorient. OM blijft met 61 punten op de derde plaats staan, een afstand achter Sang et Or en acht punten achter Paris Saint-Germain, en profiteert niet van de slip van Monaco (vierde, 58 punten) in Nantes (2-2) om te verbreden de kloof. De verdediging van Lorient, attent en ongecompliceerd, maakte een einde aan Marseille’s streak van acht overwinningen op rij, ook al miste Hicks (10, 45 punten) een groot deel van het voordeel om het beter te doen.