Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Koning der Nederlanden verontschuldigt zich voor slavernij – Emancipatie

Koning der Nederlanden verontschuldigt zich voor slavernij – Emancipatie

Tijdens de jaarlijkse herdenking van het einde van de slavernij bood koning Willem-Alexander zijn excuses aan voor de ‘passiviteit’ van de koningen van Oranje, die de praktijk 250 jaar lang hadden voortgezet. King zei dat hij “persoonlijk en diep getroffen” was.

Nadat de Nederlandse regering zich in december verontschuldigde, was de koning aan de beurt. De soeverein van Nederland, Willem-Alexander, heeft zaterdag 1 juli officieel zijn excuses aangeboden voor de betrokkenheid van zijn land bij de slavernij. Dat zei hij tegen zichzelf in zijn toespraak ‘Persoonlijk en diep getroffen’ En benadrukte zijn woorden: “Ik voel dit diep in mijn hart en ziel.”

“Vandaag sta ik voor u als koning en als lid van de regering. Vandaag bied ik u persoonlijk mijn excuses aan., juichte Willem-Alexander tijdens een evenement ter gelegenheid van 150 jaar emancipatie van slaven in de voormalige koloniën. Bij deze gelegenheid herinnerde hij zich dit ‘Slavenhandel en slavernij erkend als misdaden tegen de menselijkheid’ en publiekelijk toegegeven “Koningen van het Huis van Oranje [dont descend le monarque actuel, ndlr] deed niets om het te stoppen”.

De vieringen werden bijgewoond door duizenden afstammelingen van tot slaaf gemaakte mensen in de voormalige Zuid-Amerikaanse kolonie Suriname en de Caribische eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao, voegde de koning eraan toe. “vergiffenis” daarom'“passiviteit” van zijn voorgangers.

600.000 slaven in de “Gouden Eeuw”.

Jaarlijks worden in de stad Amsterdam herdenkingen gehouden die het feitelijke einde van de slavernij in de koloniën markeren. Een feest genaamd “Keti Kodi”., Het vertaalt zich naar “het verbreken van de ketenen” in het Sranandongo, een van de Surinaamse talen. De vieringen zijn de eerste sinds de regering afgelopen december officieel excuses aanbood voor de slavernij in Nederland.

READ  Helemaal lege supermarktschappen in Nederland: wat weten we van deze beelden?

Sinds de opkomst van de Black Lives Matter-beweging in de Verenigde Staten voert Nederland een vaak lastig debat over zijn koloniale verleden, waardoor het een van de rijkste landen ter wereld is geworden. Tussen 1675 en 1770, toen de slavernij wijdverbreid was, brachten de koloniën het equivalent van 545 miljoen euro op voor de koninklijke familie, volgens een rapport in opdracht van het Nederlandse Ministerie van Binnenlandse Zaken en gepubliceerd in juni.

De verre voorouders van de huidige vorst, Willem III, Willem IV en Willem V van Oranje-Nasa, behoorden tot de grootste begunstigden van wat het rapport beschreef. “Opzettelijke, gestructureerde en duurzame betrokkenheid” In slavernij.

Slavernij hielp bij de financiering “Gouden Eeuw” Nederlands, een periode dankzij de maritieme handel in de 16e en 17e eeuw. Het land smokkelde ongeveer 600.000 Afrikanen, voornamelijk naar Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Hoewel de officiële afschaffing van de slavernij in de Nederlandse koloniën 160 jaar teruggaat, duurde het daadwerkelijke gebruik ervan slechts 150 jaar.