Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Klik niet op deze valse e-mail!  – Tuxbord

Klik niet op deze valse e-mail! – Tuxbord

Waarschuwing, oplichting! Sinds enkele dagen circuleert er een valse e-mail over een stroomcontrole. Hier zijn enkele eenvoudige tips om ze te herkennen.

Met een energiecheque kunnen de Fransen hulp krijgen bij het betalen van hun elektriciteitsrekening. Maar wees voorzichtig, want gedurende meerdere dagen, Een nieuwe zwendel woedt op mailboxen!

Energiecheck, een helpende hand van de staat

De energiecheque, die werd toegekend na een inkomenstoets, wordt dit jaar uitgereikt aan 6 miljoen huishoudens in Frankrijk. Dat laatste verschilt van de uitzonderlijke energiecheck die naar Betaald in december 2022.

Sterker nog, aan het eind van het jaar koos de overheid ervoor om eenmalig hulp te verlenen met uitzicht Speel in op hogere prijzen, vooral voor verwarming. Daarom werd aan 12 miljoen gezinnen een extra steunbedrag van tussen de 100 en 200 euro betaald.

Deze keer keert de jaarlijkse energiecheque terug naar een meer traditionele kalender en zal het de Fransen dus mogelijk maken om energierekeningen te betalen (elektriciteit, gas, stookolie en hout bijvoorbeeld). Het maakt het dus ook mogelijk om brandstofaankopen te financieren of te verminderen De kosten van wat energievernieuwingswerk.

Er is geen actie vereist van de kant van de familie. Zo krijgen degenen die er baat bij kunnen hebben een brief. Om te zien of u in aanmerking komt, moet u aan bepaalde criteria voldoen. In feite zijn degenen die in aanmerking komen degenen wiens inkomen de belastingreferentie is Minder dan 10.800 euro per persoon.

Voor een echtpaar bedraagt ​​het belastbaar inkomen dat niet mag worden overschreden € 16.200 (+ € 3.240 voor elke extra persoon in het gezin). Als u twijfels had, heeft de overheid het ingevoerd Autosimulator op hun website. Met deze laatste weet je dus of je al dan niet recht hebt op een energiecheque.

READ  De berekening van Leverett (a) houdt rekening met de inflatie van de afgelopen zes maanden, aldus de gouverneur van de Banque de France.

Voor 2022 ligt de vermogenscheck tussen de 48 en 277 euro Volgens de referentie belastbaar inkomen. Een bedrag dat naar boven kan worden bijgesteld als de overheid daartoe besluit.

Pas op voor deze valse e-mail

Zo komt een gezin van drie of meer personen binnen Een referentiebelastinginkomen van minder dan € 5.600 Hij krijgt een cheque van 277 euro. Een eenpersoonsgezin tussen de 7.700 en 10.800 euro krijgt een cheque van 48 euro.

Hoewel wantrouwend. want gedurende een aantal dagen Valse e-mail over energiecheck circuleert. En als u het ontvangt, zult u er niet bijzonder op drukken. Je loopt het risico opgelicht te worden.

Goed nieuws over de energiecheck. Gezinnen kunnen er tot eind maart een aanvraag voor indienen. Dus sommige slimme mensen besloten er gebruik van te maken Deze verlengde termijn voor het versturen van gerichte e-mail. Behalve dat het een valse e-mail is.

Dus deze nieuwe vorm van zwendel veroorzaakt momenteel ravage in de inbox van mensen. En als je de pech hebt om op de aangegeven link te klikken, komt de ontvanger op een heel vreemde site terecht. Dus het zal je vragen om te bevestigen met Power Check.

Zodra deze stappen zijn voltooid, moet het slachtoffer dit doen Herstel beroemde stroomcontrole via zwendellink.

Als u dit soort e-mail tegenkomt, Houd er rekening mee dat dit oplichterij is. De overheid zal u nooit verplichten om een ​​document in te vullen om te kunnen profiteren van een energiecheck.

Kijk uit De persoon die u deze e-mail heeft gestuurd. Als het een frauduleus adres is, weet je dat het oplichterij is. Als de spelling verkeerd is, is het oplichterij.