Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kaart en rijd om uw vermelding te vinden

Wetgevende kandidaten. Kent u alle kandidaten in uw kiesdistrict voor de parlementsverkiezingen van 2022? Om je daar te vinden, hebben we je voorzien van een kaart en een zoekmachine.

[Mis à jour le 11 juin à 14h10] Het aantal kandidaten is 6.293 kandidaten verdeeld over 577 die hopen afgevaardigden te worden na de tweede ronde van de parlementsverkiezingen op zondag 19 juni. Dat zijn ongeveer 1.700 kandidaten minder dan in 2017, toen waren er 7.900. Eerst proberen ze de eerste cyclus te halen, vanaf zondag 12 juni. Om je weg te vinden hebben we een kaart en zoekmachine voor je gemaakt.

Om uw kiesdistrict en de kandidatenlijst voor de parlementsverkiezingen te vinden, typt u in onderstaande zoekmachine de naam van de gemeente waarin u op de kiezerslijsten staat ingeschreven. Zo kunt u gemakkelijk uw stemdistrict selecteren, evenals de verschillende kandidaten die zich daar hebben gepresenteerd voor de parlementsverkiezingen van 2022, evenals hun politieke kleur. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen, is naar het stembureau gaan op 12 juni.

Wetgevende verkiezingen hebben betrekking op heel Frankrijk, maar nemen de vorm aan van in totaal 577 verkiezingen, in 577 kiesdistricten. Ze zijn genummerd per departement en variëren naargelang de bevolking: van één kiesdistrict voor de dunst bevolkte departementen zoals Creuse, tot 21 kiesdistricten voor het dichter bevolkte departement Nord. Deze kaart geeft toegang tot een lijst met kiesdistricten voor elke afdeling.

In Parijs en andere grote steden als Toulouse en Nice worden parlementsverkiezingen op een bepaalde manier gehouden. De grootste gemeenten zijn namelijk verdeeld in meerdere kieskringen. Zoveel kandidaten strijden in elk van deze steden, ook al zullen de kiezers uiteindelijk maar een tiental stembiljetten in hun stembureau hebben. Ontdek deze kiesdistricten en de kandidatenlijst door hieronder op de stad van uw keuze te klikken.

READ  Zijn vader stemt ermee in zijn plaats als leraar op te geven

De kandidatenlijst voor de parlementsverkiezingen is nu officieel en Linternaute nodigt u uit om in één oogopslag de kandidaten in elk district te ontdekken. Dankzij onze kaart kun je de verschillende kanshebbers voor de afgevaardigde in elk van de 577 regio’s vinden, evenals hun politieke kleur.

(Bijna) iedereen kan zich kandidaat stellen voor de parlementsverkiezingen. In de eerste plaats is vereist dat de persoon meerderjarig is. Volgens de kieswet moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan om kandidaat te zijn voor parlementsverkiezingen: op de verkiezingsdag de wettelijke leeftijd hebben bereikt; genot van hun burgerrechten; Niet in een staat van onbekwaamheid of door de wet bepaalde hoedanigheid verkeren. Om kandidaat te zijn, is het ook noodzakelijk om voor elke stemming een nominatieverklaring in de provincie in te dienen. En het is al te laat als je wilt solliciteren: Voor de eerste ronde moeten kandidaturen ingediend worden van maandag 16 mei t/m vrijdag 20 mei 2022. Voor de tweede ronde is het indienen van sollicitaties – voor wie in aanmerking komt – mogelijk op 13 en 14 juni 2022.

De kandidatuurverklaring moet de volgende gegevens bevatten: naam, voornaam, geslacht, geboortedatum en -plaats, woonplaats, beroep van de kandidaat; naam, voornaam, geslacht, geboortedatum en -plaats, woonplaats, beroep ter vervanging van de kandidaat; de kieskring waarin de aanvraag wordt ingediend; handtekening kandidaat. Het moet vergezeld gaan van een schriftelijke aanvaarding van de vervanging.

Anderzijds is de kandidaat niet verplicht om op de kiezerslijst van een van de gemeenten van het wetgevende arrondissement dat hij zoekt te verschijnen. De kandidaat moet ook documenten overleggen om te bewijzen dat hij een financieel agent heeft aangesteld.

READ  Bisschoppen en kardinalen zullen worden berecht voor het Vaticaanse Strafhof