Italië verslaat Nederland en plaatst zich voor de halve finales

Italië plaatste zich voor de halve finales van de Davis Cup. Louis Jane/AFP

Italië won het beslissende dubbelpunt tegen Nederland om door te gaan naar de halve finales van de competitie.

Italië won het beslissende punt in de dubbelwedstrijd tegen Nederland (2-1) en plaatste zich donderdag voor de Davis Cup-halve finale van het tennis in Malaga (Spanje).

Het duo Jannick Sinner-Lorenzo Sonego versloeg het duo Talon Greksbauer-Wesley Kohlhoff in twee dichtbevochten sets (6-3,6-4), tijdens het beslissende dubbelspel in de kwartfinales.

De Italianen, gedragen door een meedogenloze speler (vierde van de wereld), wisten in elke set een breakpoint om te zetten.

Hierdoor kan Italië zich plaatsen voor de halve finales, waar het zaterdag de winnaar treft van de wedstrijd tussen Servië, onder leiding van de nummer één van de wereld Novak Djokovic, en Groot-Brittannië, dat donderdagmiddag laat zou beginnen.

In de andere halve finale op vrijdag zullen Finland, dat Canada, de titelverdediger, en Australië verslaat, dat Tsjechië verslaat, samenkomen.

Dan vliegt de verkeerde schaats weg

In de eerste twee singles van de dag pakte Nederland het eerste punt dankzij Boteach van de Zandschulp (51e van de wereld), die Matteo Arnaldi (44e) versloeg met 6-7 (6/8), 6-3, 7,6 ( 9-7).

Siner liet het team van Transalpine vervolgens de gelijkmaker maken dankzij de overwinning op Talon Grekspor (23e plaats) 7-6 (6/3), 6-1.

Griekspoor was de snelste van het spel en won zijn servicegames veel gemakkelijker dan Sinner, en bij verschillende gelegenheden aarzelde hij niet om zijn eerste ballen in het net te volgen.

Geconfronteerd met stoten die een meedogenloos tempo oplegden, wist Sinner hoe hij zijn tijd moest afwachten als een kampioen: na een eerste waarschuwing in de vorm van twee breakpoints tegen 4-4, kreeg de explosieve Nederlander vijf opeenvolgende punten tegen in de gelijkspel. Break gewonnen door Sinner met 7 punten tegen 3.

Einer was meer ontspannen en speelde soepeler, en hij sloeg de spijker op zijn kop in een eenzijdige tweede set en won zes games tegen 1 in twintig minuten.

READ  Europacups: Frankrijk behaalt eerste plaats in UEFA-index na groepsfase