Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Is ons universum in een laboratorium gecreëerd?

Zijn wij het resultaat van een wetenschappelijk experiment uitgevoerd door een beschaving die verder gevorderd is dan wij? Is ons universum in een laboratorium gecreëerd? Veel vragen van de directeur van de afdeling Sterrenkunde van Harvard University.

In een column gepubliceerd in de krant Wetenschappelijke AmerikaanAvi Loeb theoretiseert dat een beschaving met geavanceerde kwantumzwaartekrachttechnologie in staat was om de status van een eersteklas beschaving te bereiken en onze wereld te creëren.

De classificatie van beschavingen op kosmische schaal maakt het mogelijk om de technologische vooruitgang van laatstgenoemde te onderscheiden. Avi Loeb herinnert zich dat we “een low-tech beschaving zijn, gecategoriseerd in categorie C op de kosmische schaal, omdat we niet in staat zijn om de omstandigheden voor het leven op onze planeet na te bootsen wanneer de zon sterft.”

Een klasse A-beschaving, en dus een superieure klasse, beschikt over de technologische mogelijkheden om de kosmische omstandigheden aan de oorsprong van haar bestaan ​​te herscheppen en zo in het laboratorium te creëren. Universum in zijn geheel.

Eersteklas beschaving, schepper van universums

Voor de Harvard-professor is deze theorie de enige die het ‘religieuze concept van de Schepper kan verenigen met het seculiere concept van kwantumzwaartekracht’. Dit laatste stuit echter op de traditionele antropogene gevolgtrekking, namelijk dat het universum voor ons is gekozen om te bestaan.

Deze theorie van het universum, gecreëerd in het laboratorium door een klasse I-beschaving, verwijst ons universum naar een staat van “kosmisch steriele beschaving” omdat het niet in staat is de omstandigheden te creëren die tot zijn bestaan ​​hebben geleid. Dus we moeten onze toestand veranderen in A om hopelijk de theorie van de mogelijke schepping van universums in het laboratorium te kunnen toepassen.

Avi Loeb gelooft echter dat onze beschaving verre van vooruitgang te boeken in kosmologische classificatie, maar kan worden teruggebracht tot rang D, aangezien onze technologieën leiden tot klimaatverandering, die onze natuurlijke habitat vernietigt.

READ  De terugkeer van Amerikanen naar de maan wordt "op zijn vroegst" uitgesteld tot 2025.