Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Irak viel in een stofstorm en tientallen werden opgenomen in het ziekenhuis vanwege ademhalingsproblemen

Irak viel in een stofstorm en tientallen werden opgenomen in het ziekenhuis vanwege ademhalingsproblemen

Het zicht was bijna nul in de getroffen gebieden en het licht leek te zijn ondergedompeld in een oranje filter.

Artikel door

gepubliceerd

Bijwerken

leestijd : 1 minuut.

Beperkt zicht, rode ogen en oranje licht. Op zaterdag 9 april werden de meeste regio’s van Irak voor de derde achtereenvolgende dag getroffen door een stofstorm, met als gevolg: “tientallen” Volgens Saif Al-Badr, woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid, werd hij opgenomen in het ziekenhuis vanwege ademhalingsproblemen.

De wolk trof donderdag voor het eerst Noord-Irak, inclusief de autonome regio Koerdistan in Irak, waar vluchten werden geannuleerd op de luchthaven van Erbil. Glij dan naar het zuiden en wind op zaterdag naar Bagdad en andere steden zoals Nasiriyah.

Het zicht was bijna nul in de getroffen gebieden en het licht leek te zijn ondergedompeld in een oranje filter. AFP-journalisten merkten op dat auto’s, motoren en huizen in de straten waren bedekt met gele film.

Dit fenomeen zou moeten verdwijnen “Zaterdag middag”Amer Al-Jabri, directeur van Iraakse meteorologische informatie, legde uit in een interview met AFP.

De Zand- en stofstormen Het is niet ongewoon in Irak, een semi-woestijnland, vooral in het voorjaar. Maar Amer Al-Jabri zei dat hij dit in de toekomst verwacht “Toenemende stofstormen door droogte, woestijnvorming en gebrek aan regen (…) die de vegetatiebedekking verzwakken”die de gevolgen van stormen waarschijnlijk zullen verzachten.

Irak is een van de landen die het meest kwetsbaar zijn voor de opwarming van de aarde en woestijnvorming. Droogtes worden daar steeds frequenter en intenser, aangezien de temperaturen in de zomer meerdere dagen achter elkaar boven de 50°C kunnen blijven.

READ  In Colorado werden branden aangekondigd "in een oogwenk", verstikt door sneeuw - 01/01/2022 om 06:55