Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Italië dreigt een “zeer gevaarlijke” supervulkaan te ontwaken nabij Napels, 500.000 mensen getroffen

In Italië dreigt een “zeer gevaarlijke” supervulkaan te ontwaken nabij Napels, 500.000 mensen getroffen

Wetenschappers waarschuwen dat het risico van een vulkaanuitbarsting als significant wordt beschouwd vanwege de supervulkaan van de Phlegraean Fields in het licht van de laatste metingen.

Het lijkt erop dat alle factoren samenkomen voor het ontwaken van de supervulkaan van de Phlegraean Fields in de buurt van Napels in Zuid-Italië.

Dit is de conclusie van een studie die op vrijdag 9 juni is gepubliceerd Communicatie tussen natuur, aarde en milieu. Zo willen Italiaanse en Britse onderzoekers graag waarschuwen voor een mogelijk gevaar dat ongeveer 500.000 mensen zou kunnen bedreigen zonder duidelijke waarschuwingssignalen die zouden kunnen waarschuwen voor een dergelijke explosie.

Het breekpunt is bijna bereikt

Stefano Carlino, co-auteur van de studie, is heel duidelijk: “Het is een zeer gevaarlijke vulkaan”, en zijn energie is belangrijk. De laatste keer dat hij wakker werd was in 1538, maar daarvoor kreeg hij volgens rapporten de schuld van het uitsterven van de Neanderthalers na een vulkaanuitbarsting 30.000 jaar geleden. Parijse.

Veertig jaar lang zijn er kleine activiteiten waargenomen die wijzen op een geleidelijk ontwaken van de vulkaan. Maar dan, sinds de jaren 1950, hebben kleine aardbevingen delen van de binnenste vulkaan verzwakt, sommige “bijna tot breekpunt”.

De aardbevingen, waarvan het aantal sinds 2019 toeneemt, hebben de lagen van de vulkaan en de aarde geleidelijk verplaatst. Zo is de stad Pozzuoli, die boven de vulkaan ligt, vier meter gestegen sinds de eerste metingen.

Een uitslag die kan beginnen zonder veel duidelijke tekenen

In hun conclusie voegden de specialisten die de waarschuwing uitvaardigden eraan toe dat het niet nodig was voor intense activiteit om deze slapende supervulkaan te laten uitbarsten.

READ  Gigantische ziekenhuismassa: 80 zorgverleners, negatief getest of gevaccineerd met drie doses, besmet met virus tijdens de kerstmaaltijd van de dienst

“Een mogelijke uitbarsting kan worden voorafgegaan door relatief zwakke signalen, zoals een bescheiden grondniveau en minder aardbevingen”, aldus de post.

Moeten de 500.000 inwoners zich zorgen maken?

Zelfs als de vulkaan ontwaakt, wordt deze al nauwlettend in de gaten gehouden, zodat de mensen die in het bedreigde gebied wonen op tijd worden gewaarschuwd.

Bovendien verlaagde Christopher Kilburn, een van de co-auteurs, de waarschuwingsstatus door te specificeren: “We zeggen niet dat er een uitbarsting zal plaatsvinden, we zeggen dat de omstandigheden gunstig zijn voor een uitbarsting.”

Ten slotte wordt een enorme uitbarsting met lavalozingen niet verwacht. De kans dat er tegelijkertijd een zeer sterke vulkaanuitbarsting plaatsvindt, is “erg laag”, legt Stefano Carlino uit, maar er kunnen “meerdere kleine uitbarstingen” zijn. Om nog maar te zwijgen over het feit dat het magma “terug moet gaan naar de juiste plek”.

Het uitbarstingswaarschuwingsniveau voor evacuatie is momenteel geel gemarkeerd.