Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Florida, geweldige foto’s van de schade na de passage van orkaan Ian

In Florida, geweldige foto’s van de schade na de passage van orkaan Ian

Internationaal – Verwoeste huizen, wegen bedolven onder water en verpletterde boten op elkaar.. Dit zijn de beelden die na het passeren op Amerikaanse zenders verschijnenorkaan Ian in FloridaEn de Zoals je kunt zien in deze video bovenaan het artikel.

gekwalificeerd als“Epicentrum” Geschreven door de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, City Fort Myers Het werd verwoest door de storm. Het is nu een halfverlaten stad waar alleen hulpdiensten auto’s naartoe rijden en een paar mensen die even naar huis gaan om de schade op te nemen.

Het meest getroffen deel van Ian, het deel aan zee, op het eiland Estero, is een verwoest veld. De politie verbiedt de toegang voor iedereen die niet in dit gebied woont, maar een helikoptervlucht laat zien hoe groot de schade is.

Vrijdagavond bevestigden de autoriteiten van dit land een nieuw aantal van 23 slachtoffers, van wie de meesten verdronken, en de overgrote meerderheid van hen waren bejaarden. Sommige Amerikaanse media plagen nog meer slachtoffers, waarbij CNN 45 doden veroorzaakt.

In Florida is naast de zware verliezen ook de materiële schade “Historisch”De gouverneur zei dat het niveau dat het waterniveau had bereikt ongekend was. In dit geval, ‘We beginnen nu pas de omvang van de verwoesting te zien’En de ‘Waarschijnlijk een van de slechtste’ In de geschiedenis van de Verenigde Staten, zei de Amerikaanse president Joe Biden tijdens zijn toespraak. Het zal maanden en jaren duren om het weer op te bouwen.klaagde.

READ  Verenigde separatistische politieke organisaties in het licht van de sociale crisis

Ian vervolgt zijn weg maar verzwakt

Nadat hij Florida had vernietigd, ging Ian naar South Carolina, waar hij in de vroege namiddag in de buurt van Georgetown aan land kwam als een orkaan van categorie 1, met windsnelheden tot 140 km/u, volgens het National Hurricane Center in Miami (NHC).

Hoewel later afgezwakt tot een post-tropische storm (windsnelheden tot 110 km/u), hebben de stortregens in deze staat en in North Carolina, waar sommige gebieden tot 20 cm regen kunnen opvangen, plotselinge overstromingen veroorzaakt.

President Joe Biden drong er bij de inwoners op aan gehoor te geven aan de oproepen tot voorzichtigheid van lokale functionarissen. In South Carolina drongen ze er vooral bij de inwoners op aan niet op overstroomde wegen te rijden.

“Het is een gevaarlijke storm die harde wind en veel water met zich meebrengt, maar het gevaarlijkste is een menselijke fout. Wees slim, neem goede beslissingen, controleer uw dierbaren en blijf veilig “Gouverneur Henry McMaster tweette. Ian moet “Blijft van de ene op de andere dag verzwakken en verdwijnt morgen laat over het westen van Noord-Carolina of Virginia.”Zaterdag, volgens het Hurricane Center.

Schade van tientallen miljarden dollars

Volgens de gespecialiseerde website PowerOutage zaten vrijdagavond ongeveer twee miljoen huizen en bedrijven zonder stroom in Florida, South Carolina, North Carolina en Virginia.

Volgens voorlopige schattingen zou de passage van orkaan Ian verzekeringsmaatschappijen tientallen miljarden dollars kunnen kosten en de Amerikaanse groei kunnen beïnvloeden, met name door de annulering van vluchten en schade aan de landbouwproductie.

Ondertussen gaat de zoektocht verder met het vinden van 17 passagiers aan boord van een migrantenboot die woensdag kapseisde in de buurt van de Keys-archipel. Volgens de eerste snelle studie die vrijdag door Amerikaanse wetenschappers is uitgevoerd, is de regenval die gepaard gaat met orkaan Ian met minstens 10% toegenomen als gevolg van klimaatverandering. “Klimaatverandering veroorzaakte niet de orkaan, maar het maakte het natter,” Een van de wetenschappers die aan deze studie deelnamen, legde Michael Weiner uit, van het Lawrence Berkeley National Laboratory, afhankelijk van het Amerikaanse Federale Ministerie van Energie.

READ  Derek Chauvin wordt verdedigd door het gebruik van geweld en wordt vervolgens geëlimineerd door de officier van justitie

Zie ook op Halve post: