Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Honderden toeristen zijn gestrand in Machu Picchu

Honderden toeristen zijn gestrand in Machu Picchu

Treindiensten zijn opgeschort vanwege protesten en onrust in het land en sommige luchthavens zijn gesloten. Advies van France Diplomatie voor Franse reizigers.

Honderden buitenlandse toeristen zijn sinds woensdag 14 december gestrand in de buurt van het beroemde Inca-fort Machu Picchumet stopgezette treinen vanwege politieke en sociale onrust tegen de nieuwe president Peru Dina Bulwart, na het ontslag van Pedro Castillo, auteur van een mislukte couppoging. De Peruaanse regering, verwikkeld in een politieke crisis, riep op dezelfde dag de noodtoestand uit voor het hele grondgebied voor een periode van 30 dagen. “We hebben een krachtig antwoord met kracht nodig.” Minister van Defensie Alberto Otarola zei in het licht van protesten. In Aguas Calientes, een thermaal dorp gelegen in de steile vallei aan de voet van de historische plek, van waaruit je Machu Picchu kunt bereiken, worden tientallen toeristen belegerd. De trein tussen het stenen fort en Cuzco, de oude hoofdstad van het Inca-rijk, dat 110 kilometer verderop ligt, is echt de enige moderne manier om het fort te bereiken of te verlaten. We zijn nu in Aguas Calientes en kunnen vanwege de protesten niet terug naar Cuzco of vertrekken naar een ander land. Ik ben met kinderen, het is een probleem voor mij”zei Gil Dot, een Israëlische toerist. “Ik wil gewoon veilig naar een ander land reizen, maar PeruRail (de treinoperator) vertelt me ​​dat er geen trein is”voegde ze eraan toe. Volgens de gemeente Machu Picchu zijn sinds dinsdag zo’n 779 toeristen van verschillende nationaliteiten gestrand.

“onbepaalde staking”

De treindienst tussen Cuzco en Kohara Tourism in Peru ligt sinds dinsdag stil vanwege protesten die maandag begonnen in de stad Cuzco. Met name demonstranten hebben geprobeerd het inmiddels gesloten vliegveld te bestormen. “Ik zou gisteren (dinsdag) met de trein uit Cuzco vertrekken en een vlucht naar Lima nemen om naar huis terug te keren, maar nu is de situatie niet duidelijk.”Zei de Belgische toerist Walter ongerust. PeruRail beweert prioriteit te geven aan de veiligheid van passagiers, uit angst spoorlijnen te blokkeren.

READ  Bonduel, die wordt beschuldigd van het verstrekken van voedsel aan de Russische soldaten, heeft dit officieel ontkend

De burgemeester van Machu Picchu, Darwin Paca (de stad veranderde haar naam in Machu Picchu om te profiteren van haar bekendheid), heeft de regering om humanitaire hulp gevraagd en vraagt ​​om helikopters te sturen om toeristen te evacueren. Landbouwbonden en boeren- en inheemse organisaties, aanwezig in de regio Cusco, kondigden A “onbepaalde staking” In verschillende regio’s van Peru wordt vanaf dinsdag de sluiting van het congres, vervroegde verkiezingen en een nieuwe grondwet geëist, zo blijkt uit een verklaring van het Peruaanse Landbouw- en Plattelandsfront.

Advies van France Diplomatie voor Franse reizigers

LuchthavensArequipaEn de Cuzco En de Juliaca Ze zijn tijdelijk gesloten in de nasleep van de soms gewelddadige demonstraties die in deze gebieden plaatsvinden. Talrijke wegen in het hele land zijn afgesloten waardoor het vervoer over land tussen grote steden wordt belemmerd. In deze context is het op dit moment raadzaam om, voor zover mogelijk, uw reis naar Peru uit te stellen en, indien nodig, elke reis buiten Lima te vermijden.

Hij adviseerde zijn reis naar Peru uit te stellen en reizen buiten Lima te vermijden.

Franse diplomatie, 14 december 2022.

Voor passerende Fransen, zeker in gemeenten waar demonstraties zullen plaatsvinden, wordt altijd aangeraden om weg te blijven van bijeenkomsten en in hun accommodatie te blijven. Voor elke omboeking van vliegtickets voor binnenlandse of internationale vluchten moet rechtstreeks contact worden opgenomen met luchtvaartmaatschappijen. »

Meer informatie

Peruaans VVV-kantoor, iPerudie toeristen informeert over de situatie, is bereikbaar via WhatsApp (+51944492314) of via e-mail ([email protected]). Informatie over de verkeerssituatie is beschikbaar op de website van Ministerie van vervoer.

READ  Delos-eiland bedreigd door stijgend water

Zie ook – Peru: na de demonstraties waarbij twee doden vielen, kondigt de president vervroegde verkiezingen aan