Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoe u de ergste soorten huidkanker kunt voorkomen

Hoe u de ergste soorten huidkanker kunt voorkomen

Met de komst van de lente komt de verleiding om uw dagen in de zon door te brengen… maar zorg ervoor dat u uw huid goed verzorgt. Als melanomen slechts 10% vertegenwoordigen Huidkanker En 2 tot 3% van de diagnoses van kanker in Frankrijk, wat ook een van de hoogste kankercijfers is sinds de jaren negentig.

Zo is het aantal gevallen onder vrouwen in drieëndertig jaar tijd met 240% toegenomen. Bij mannen bedraagt ​​de stijging 444%, wat beter presteert dan pancreas- en prostaatkanker. Het is een van de gevaarlijkste vormen van huidkanker, Zoals de New York Times ons herinnert.

Als gevolg van een combinatie van genetische en omgevingsoorzaken is de explosie in gevallen voornamelijk te wijten aan de toegenomen blootstelling aan ultraviolette straling sinds de jaren tachtig. Melanoom tast de melanocyten aan, de cellen die verantwoordelijk zijn voor pigmentatie, en is eerst gelokaliseerd op een klein deel van de huid. . Wanneer het een vergevorderd stadium bereikt, verspreidt het zich vervolgens naar andere delen van het lichaam, waardoor de behandeling ingewikkelder wordt.

Gemakkelijke diagnose

Er zijn verschillende risicofactoren. Mensen met een voorgeschiedenis van ernstige zonnebrand, die zonnebanken en lampen gebruiken, of die in gebieden nabij de evenaar of op grote hoogte wonen (daar is het zonlicht intenser) hebben een grotere kans om melanoom te ontwikkelen. Patiënten met een verzwakt immuunsysteem of patiënten met een persoonlijke en/of familiale voorgeschiedenis van huidkanker moeten eveneens voorzichtig zijn.

Melanoom ziet er meestal uit als een platte of licht verhoogde moedervlek op delen van het lichaam die worden blootgesteld aan UV-straling. Bij oudere mensen kan het verschijnen in de vorm van zonnevlekken. Om te voorkomen dat ze verschijnen, kunt u uw huid het beste zoveel mogelijk tegen de zon beschermen en zonnebanken vermijden. Door zelf moedervlekken te observeren, kunt u dit doen sterk verminderen Sterfterisico's.

In feite is een vroege diagnose de beste optie voor elke vorm van kanker, vooral huidkanker. Dit laatste wordt doorgaans behandeld met een lokale operatie om de tumor en elk mogelijk aangetast deel van de huid te verwijderen. Als het melanoom een ​​vergevorderd stadium van ontwikkeling heeft bereikt, De behandeling wordt zwaarder Omdat de kanker zich vervolgens naar andere delen van het lichaam verspreidt. Ook mag je geen onnodige risico’s nemen en nadenken over je zonnebrandcrème.

READ  Dit zijn de voedingsmiddelen die u moet vermijden om migraine te voorkomen