Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hier leest u hoe u zich moet gedragen tijdens het rijden op gladde wegen

Hier leest u hoe u zich moet gedragen tijdens het rijden op gladde wegen

Damien Mayer/AFP Een auto passeert een besneeuwd kruispunt nabij Saint-Pierre-de-Plesguin (Ile-Villain), 9 januari 2024.

Damien Mayer/AFP

Een auto passeert een besneeuwd kruispunt nabij Saint-Pierre-de-Plesguin (Ile-Villain), 9 januari 2024.

Verkeersveiligheid – Tussen dinsdag en donderdag wordt een nieuwe episode van sneeuw en ijs verwacht op de vlakten. Op dinsdagmiddag 16 januari heeft het Franse Meteorologisch Agentschap (Météo France) een waakzaamheidsadvies uitgebracht voor veel regio's in de noordelijke helft van het land. de reden ? A “ Een periode van ijskoude regen, gevolgd door een periode van sneeuw, met over het algemeen een gematigde periode in het noordoostelijke derde deel van het land.Biedt de instelling.

Terwijl veertien departementen dinsdag tot middernacht een oranje sneeuw- en ijsalarm kregen, en ongeveer 34 departementen alert zullen zijn op woensdag 17 januari, is het goed om te onthouden welk gedrag je moet volgen tijdens het rijden in het licht van deze weersomstandigheden.

Tegen het einde begon het, net als bij het dak, met het controleren van de verschillende huidaandoeningen (huile, vloeibare lavendel…) van de nek, de druk van de longontsteking, de helderheid, het schuren en de andere de batterij.

Alle bestuurders moeten er ook voor zorgen dat ze een veiligheidsvest, een gevarendriehoek, kettingen, speciale bandenuitrusting of zelfs een wisser bij zich hebben.

Overdrijving van veiligheidsafstanden

Eenmaal onderweg moet je eerst je snelheid bepalen, want op een ijzige of besneeuwde weg wordt de remweg vier keer zo groot. Soepel en soepel rijden heeft de voorkeur en de snelheid moet geleidelijk worden verlaagd. Hetzelfde geldt voor elke acceleratie, om de auto niet te laten draaien. Volledige lockdowns moeten worden vermeden.

“Anticiperen moet het sleutelwoord zijn.” Chauffeurs, herinnert Eric Bédeau zich, hoofd van de regio Alpes-Provence binnen het snelwegennet van Escotta bij Vinci Auto Routes. Ik heb Provence. ” We moeten het werk van het verspreiden van zout respecteren. In het bijzonder mag deze niet worden overschreden.Hij specificeert.

In de winter is het beter om de veiligheidsafstanden te vergroten, vooral 's nachts of bij mistig weer. In deze gevallen moeten naast of in plaats van dimlicht mistlampen worden gebruikt. De mistachterlichten worden nog steeds gebruikt tijdens hevige sneeuwval.

Ook het gebruik van cruise control, dat in vrijwel alle moderne voertuigen aanwezig is, zou op gladde wegen verboden moeten worden.

Ondanks al deze voorzorgsmaatregelen, als u uitglijdt op een ijzige of besneeuwde weg, moet u proberen de volgende instructies te respecteren: Zoals France Bleu ons herinnert : “Kijk altijd naar het punt waar je naartoe wilt; rem niet. Geef geen gas; geef geen plotselinge ruk aan het stuur. Schakel uit ».

Zie ook op HuffPost :