Het vliegtuig van LOU schakelt Stade Français uit en sluit zich aan bij Toulon in de kwartfinales van de Challenger

Tegenover een aangepast personeelsbestand in Stade Français ging LOU door naar de kwartfinales van de Challenger op zaterdag in Jean-Boigne (24-41). De titelverdediger maakte in de tweede helft het verschil en ging samen met Toulon voor een plek in de halve finale. Deze sticker zal hetzelfde zijn als vorig seizoen dat Lyon won.

Stade Français kwam echter goed terug in de wedstrijd en verdubbelde de aanvallen in het kamp van Lyon. Na 20 minuten spelen vertrok Stéphane Ahmed om de eerste poging van de wedstrijd te scoren uit een hoekschop, maar Tavite Veredamu herstelde die even daarvoor met een hoog schot. De Franse driekwart buitenspeler werd bestraft met een gele kaart en zijn ploeg een strafschop.

Lyons reactie

Maar op 14-jarige leeftijd bleef LOU sterk ondanks dat Niniashvili weigerde het te proberen vanwege een voorwaartse pass van Sopoaga. Zo pakte de eerste helft het heft in handen, of liever te voet, om zijn ploeg bij de rust terug op één punt te brengen (10-9). Terugkerend uit de kleedkamer kregen de mannen van Gonzalo Quesada een frisse neus dankzij een corner van Teo Dajari en twee trappen (21-9), maar Leon had middelen.

Stade Français leed thuis een tweede opeenvolgende nederlaag en verliet het toernooi toen Lyon eerder op zaterdag tegenover titelwinnaar Toulon, de Leopards, stond. Deze poster wordt gehouden op 7, 8 of 9 april.