Het ongeïnspireerde FC Barcelona ligt achterover op het grasveld van Rayo Vallecano

Wedstrijd: 2-1

In een wedstrijd met een vrij lage intensiteit schakelde Rayo Vallecano FC Barcelona, ​​​​de leiders van het toernooi, uit (2-1). De Catalanen durfden niet genoeg om de Madrid-kooien in gevaar te brengen en reageerden te laat. De lokale bevolking profiteerde van de verdedigende jacht van de Blaugranas en bleek zeer effectief voor het doel.

De eerste helft was erg timide en hij wist het eerste kwartier niet erg gevaarlijk te zijn, ondanks enkele kansen. Het was Pedri’s verlies van de bal dat de wedstrijd van Rayo Vallecano begon, waarbij Sergio Camilo het tegen elkaar opnam en uiteindelijk won door Marc-André ter Stegen (17).

Drie minuten later werd Barcelona afgestraft voor hun afwachtende houding. Álvaro García werd aan de linkerkant van het strafschopgebied gestuurd en profiteerde van de pass van Jules Conde net naast om de bal krachtig vanaf links te drijven en de bal in het andere net te sturen. Het antwoord van Barcelona kwam kort voor rust, maar het doelpunt van Robert Lewandowski werd uiteindelijk afgekeurd wegens buitenspel (42e, zie hieronder).

Na deze breakgoal bleven de spelers van Xavi lange tijd buiten schot. Robert Lewandowski vond uiteindelijk het net, met een mooi schot met links (83ste). Maar de reactie was te laat en de Blaugrana baarde Rayo pas op het einde van de wedstrijd zorgen. Ondanks deze tegenslag heeft het Catalaanse team zeven dagen na het einde van het toernooi nog steeds 11 punten voorsprong op nummer twee Madrid.

Wedstrijdfeitje: doelpunt van Robert Lewandowski afgekeurd

Met vier kleine doelpunten sinds het einde van het WK is Robert Lewandowski aan het begin van het seizoen verre van zijn niveau. Hij stond drie games achter en dacht in de eerste periode zijn counter geopend te hebben. Maar na controle van de video-assistent-scheidsrechter werd het Poolse doelpunt afgekeurd wegens buitenspel en was de voormalige Bayern-schouder licht aanvallend. Het is waar dat het doelpunt het spel voor rust wat vaart had kunnen geven. Lewandowski maakte uiteindelijk een einde aan zijn droogte aan het einde van de wedstrijd (83), maar zijn doelpunt kwam te laat om het spel te doen kantelen.