Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Malinese leger geeft de details door

Het Malinese leger geeft de details door

Geplaatst in:

Terwijl Minusma al meer dan een week wacht op groen licht van de autoriteiten om Mora te onderzoeken, bepaalt het Malinese leger het verloop van de operatie die daar tussen 23 en 31 maart plaatsvond. De details zijn de afgelopen dagen gedistilleerd, vooral eind deze week ter gelegenheid van de passage van een ministeriële delegatie in dit dorp in het midden van het land.

Het Malinese leger zou op de hoogte worden gebracht van de geplande ontmoeting op zondag 27 maart in Mora Door de schrijver van Massina, aangesloten bij de Support Group for Islam and Muslims (GSIM), die gelieerd is aan Al-Qaeda in de Islamitische Maghreb. vanaf vrijdag, Drones, vliegtuigen en andere ingezette militaire bewakingsmiddelen “Let op de bewegingen van enkele honderden terroristen, waaronder tientallen” Al Qaida-leiders De leider van de Masina-brigade, Hamdoun Koufa, die het doelwit lijkt te zijn van het leger, is niet gevonden.

Zondag om 11.00 uur bestormden drie helikopters van de special forces het dorp. En toen vielen er verschillende Malinese soldaten – een exact aantal is niet gegeven.” Onder zwaar vijandelijk vuur “. De eerste verklaringen van het leger maakten geen melding van enig verlies in de gelederen van de Malinese soldaten. De jihadistische versterkingen.” Vergelijking per vlucht- en grondapparaat ‘Voor het leger. Zo werden honderdvijfenveertig terroristen gedood.’ Wat betreft door Moura.

Dan, ” Om straatgevechten te vermijden “Fama zette het dorp af en nodigde de volgende dag de bewoners uit om zich te hergroeperen, alvorens te beginnen” bedrogen “… de wapens werden in brand gestoken en de terroristen erin.” Vandaar de verkoolde lichamen die sommige media en NGO’s proberen af ​​te schilderen als verkoolde burgers De staat zegt dagelijks, zonsopkomst. Donderdag 31 maart Op donderdagochtend verlaten de Malinese special forces het dorp. Eindbalans: 203 jihadisten geneutraliseerd 51 werden gearresteerd.De aanwezigheid van Russische strijders aan de zijde van Fama wordt ten stelligste ontkend.

READ  Airbnb: Host wijst Covid-19-gevaccineerde huurders af, platform legt boetes op

De media over de hele wereld en financiële en internationale mensenrechtenorganisaties hebben melding gemaakt van beschuldigingen van misbruik door Malinese troepen en veel van hun Russische assistenten, waaronder standrechtelijke executies van burgers en ongewapende jihadisten, voor een uitgebreide beoordeling van Minstens 300 doden Volgens Human Rights Watch gaan veel bronnen verder.

Beschuldigingen die zijn Niet correct door het leger en de minister van Nationale Verzoening van Mali die, Na een bezoek aan Mora op zaterdagaangekondigd: ” Bewoners meldden geen moorden door Fama “.

Er loopt een onderzoek door de militaire rechterlijke macht in Mali. Ook VN-onderzoekers zijn sinds vorige week eerder uitgezonden naar Mopti, maar kregen geen toestemming om naar Mora te gaan.