Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het kwantuminternet is dichterbij gekomen met deze cruciale doorbraak

Het kwantuminternet is dichterbij gekomen met deze cruciale doorbraak

Onderzoekers zijn erin geslaagd een systeem te creëren dat kwantuminformatie kan produceren, opslaan en ophalen. Deze vooruitgang is een cruciale stap in de opbouw van het kwantuminternet.

Met een draai KwantumcomputersKwantumcomputersHet wordt noodzakelijk om netwerken te creëren om kwantumdata (of QubitQubit) lange termijn. A Een team van onderzoekers Britse en Duitse wetenschappers zijn erin geslaagd het eerste systeem te creëren dat kwantuminformatie kan opslaan en verzenden, wat als basis zou kunnen dienen voor het kwantuminternet van de toekomst. Ze publiceerden hun resultaten in het tijdschrift Vooruitgang van de wetenschap.

Kwantumbatterij: de toekomst van elektrische auto's?

Om gegevens over een lange afstand te verzenden, gebruiken traditionele netwerken repeaters, die de informatie lezen en het versterkte signaal verzenden. Met kwantumdata is dit niet mogelijk omdat elke poging om de data te lezen deze vernietigt. Dit maakt dit type overdracht zeer veilig. Om dit obstakel te overwinnen zijn onderzoekers erin geslaagd kwantumgeheugen te combineren met een systeem dat… FotonenFotonen Op verzoek.

Quantum dots en de rubidiumwolk

Deze twee elementen bestaan ​​al, maar er wordt aan gewerkt GolflengtenGolflengten Verschillend. Daarom moesten de onderzoekers het zo aanpassen dat het dezelfde golflengte gebruikte. Een quantum dot (of quantum dot) produceert fotonen die worden opgeslagen in een wolkenwolken naarAtomenAtomen naar RubidiumRubidium. A LaserLaser Hiermee kunt u het geheugen activeren en zo op verzoek fotonen opslaan of vrijgeven. De golflengte is dezelfde als die van de huidige communicatienetwerken, waardoor het gebruik van standaard optische kabels mogelijk is.

Het artikel vermeldt een geheugenefficiëntie van 12,9%, wat erg laag lijkt. Voorlopig is dit echter een eenvoudige proof of concept en een belangrijke stap voorwaarts. De onderzoekers zijn van plan hun systeem te verbeteren en ervoor te zorgen dat alle fotonen op dezelfde golflengte worden geproduceerd, door de… DuurDuur door fotonen op te slaan en ten slotte door de omvang van het systeem te verkleinen.

READ  Deze 7 eenvoudige leefgewoonten verminderen het risico op dementie bij vrouwen