Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het juiste om te doen: laad uw batterij op de juiste manier op, zodat uw telefoon lang meegaat

Het juiste om te doen: laad uw batterij op de juiste manier op, zodat uw telefoon lang meegaat

Het is niet moeilijk om ervoor te zorgen dat uw batterij lang meegaat.

© iStock

De echte achilleshiel van onze gigantische pocket-pc's, de batterij, blijft een van de componenten die het snelst verslijt. Wie van ons heeft niet geklaagd over de slechte batterijduur van zijn telefoon na slechts een paar jaar gebruik? De situatie is zodanig dat sommige fabrikanten niet aarzelen om de prestaties van hun apparaten te beperken om de autonomie niet te veel te verminderen.

Advertentie Uw inhoud gaat hieronder verder

De lithium-iontechnologie die in de meeste van onze moderne elektronische apparaten wordt aangetroffen, is feitelijk gebrekkig, omdat deze slechts is gekalibreerd voor een bepaald aantal oplaadcycli voordat deze zijn capaciteit verliest. De nieuwste iPhones beloven bijvoorbeeld dat ze tot 1000 cycli meegaan voordat ze onder de 80% van de functionele capaciteit van de batterij vallen. Hoewel dit aantal indrukwekkend mag lijken, is het pas in slechts een paar jaar bereikt, en dus gaan de batterijen van onze telefoons onverbiddelijk achteruit, omdat de wetten van de natuurkunde onvermijdelijk worden.

Er zijn echter wel een paar tips om de levensduur van je batterij zoveel mogelijk te verlengen. Zoals DxOMark ons ​​in 2022 liet zien, kun je het beste je telefoon tussen de 20 en 80% opladen. Batterijen hebben de neiging vroegtijdig te verslijten als de spanning te hoog of te laag is. En als het controleren van de batterij van uw mobiele telefoon tijdens het opladen te vervelend voor u klinkt (terecht), weet dan dat er software-opties zijn om uw taak gemakkelijker te maken.

Advertentie Uw inhoud gaat hieronder verder

…op iOS

In iOS gebruiken de meeste moderne iPhones standaard ‘slimme’ oplaadcycli. Deze proberen uw gebruiksgewoonten te bepalen door bijvoorbeeld het opladen tot 80% te beperken tot bijvoorbeeld een uur voordat u wakker wordt. Hierdoor wordt voorkomen dat de telefoon 's nachts opgeladen blijft als de batterij vol is, wat ook het onderdeel kan beschadigen. Om er zeker van te zijn dat de optie is geactiveerd, moet u:

 • Open de app Instellingen
 • Kies het tabblad Batterij
 • Ga naar Batterijstatus en opladen
 • Selecteer Optimalisatie
 • Zorg ervoor dat u de optimale verzendoptie selecteert

Met de iPhone 15 kun je helaas alleen maar verder gaan door het opladen strikt te beperken tot 80% van de batterijcapaciteit. Kies in hetzelfde submenu de limietoptie van 80%.

Submenu

De iPhone heeft veel opties voor oplaadoptimalisatie

© Appel

…en op Android

Veel Android mobiele telefoons bieden ook de optie slim opladen. Vaak adaptief opladen genoemd, wordt het meestal aangetroffen in:

 • Instellingen-app
 • Tabblad Batterij
 • Adaptieve verzendlijst

Deze optie doet vrijwel hetzelfde als in iOS en beperkt de tijd dat de batterij 100% opgeladen blijft. Bij Google kunnen de meeste Pixel-smartphones hiervan profiteren en zijn de telefoons afhankelijk van je laadgedrag en hoe laat je wakker wordt om het opladen aan te passen.

Op moderne Samsung telefoons is het mogelijk om het laadpercentage in te stellen op 85%. Om deze modus te activeren moet u:

 • Ga naar de app Instellingen
 • Kies apparaatonderhoud
 • Selecteer de batterij
 • Schakel de batterijbeschermingsoptie in

Submenu

Met Samsung kun je de batterijlading beperken tot 85%

© Samsung

Vervang gerust uw batterij!

Een lage telefoonautonomie wordt vaak genoemd als de eerste reden voor apparaatwijzigingen, zelfs als dit laatste nog steeds functioneert. De rest van de componenten verouderen veel langzamer dan de batterijen. Volgens de Digitale Barometer 2021“functionele disfunctie”Door een defecte batterij, kapot scherm of ander technisch probleem“Het is de belangrijkste reden waarom we onze smartphones vernieuwen.

Advertentie Uw inhoud gaat hieronder verder

Het vervangen van de batterij is echter geen rocket science. Dat blijkt uit een onderzoek uit 2015, uitgevoerd door UFC Que Choisir15% van de telefoonreparaties is te wijten aan een batterijprobleem. Laatste onderzoek van reparatiespecialist Save Merkt zelfs op dat het vervangen van de batterij de op één na meest voorkomende reparatie is (30% van de gevallen). Er is dus geen gebrek aan ervaring op dit gebied.

Voor wie dat wenst is het ook mogelijk om dit soort klussen zelf uit te voeren, mits je over de juiste gereedschappen en middelen beschikt. De beschikbaarheid van reserveonderdelen zoals batterijen wordt gegarandeerd door de Franse en Europese wetgeving, en de duurdere en complexere onderdelen worden zelden vervangen.

Net zoals je je auto niet zou vervangen als je banden ernstig versleten zijn, is er ook geen reden om een ​​telefoon te vervangen omdat je batterij leeg is. Reparatie in plaats van vervanging blijft de meest milieuverantwoorde actie die u kunt ondernemen in uw dagelijkse relatie met digitale technologie.

Advertentie Uw inhoud gaat hieronder verder

READ  Gamescom 2021: Microsoft stelt een datum vast voor Xbox Stream! | Xbox One