Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het fenomeen “One Piece” komt soms in bioscopen tot grote vreugde van enthousiaste fans

Het fenomeen “One Piece” komt soms in bioscopen tot grote vreugde van enthousiaste fans

1 stuk: rood Het zou pas in de herfst in de VS uitkomen, maar het is al te zien in 631 Franse bioscopen. Iets waar het publiek blij van wordt. 119.300 van hen hebben al deelgenomen aan de previews In 481 bioscopen de afgelopen dagen, Dat maakte Pathé, de distributeur van de film, woensdag 10 augustus bekend. Het is het originele vijftiende deel van de mangaserie die in juli zijn vijfentwintigste verjaardag vierde.

“De film is echt ‘zwaar’ (cool, opmerking van de redacteur). Ik had een intro omdat mij werd verteld dat het een soort muzikale komedie was, maar uiteindelijk werkt het heel goed. Het is goed uitgebalanceerd en de muziek was echt geweldig . Eerlijk gezegd, het was een echte traktatie,” zegt Alexandre, 21, een Parijse student en fervent lezer van deel.

Hij is een van de ongeveer 7.000 toeschouwers die voor de middag de reis maakten om de film in de bioscopen van Parijs en haar voorsteden te zien, volgens de eerste beschikbare cijfers. Op Pathé Wepler, Place de Clichy in Parijs, 1 stuk: rood Het trok fans van alle leeftijden vanaf de eerste sessie in de ochtend, zowel tieners als ouders met hun kinderen gretig.

De sfeer vol applaus en het gebrek aan applaus contrasteerde met de weekendshows, die plaats maakten voor juichende scènes, zelfs enkele explosies als gevolg van het gooien van popcorn in Marseille, volgens video’s die op sociale media werden uitgezonden.

Tanguy Amara, medewerker van Geeks Japan in Bordeaux en preview-partner bij Ciné Mérignac (Gironde) dit weekend, betreurt de plotselinge onderbreking van de sessie: tien minuten na het einde van de film ging het brandalarm af en konden fans dat doen. Weet het resultaat van de anime niet. Vrijwillige handeling of menselijke fout? moeilijk te bepalen. Hoe dan ook, voor de 26-jarige verpestte dit incident de sessie.

READ  Lea Salama, het thuisfeest voor de zesde verjaardag van haar zoon Gabriël: een menigte vrienden en een taartwedstrijd

Als hij aan de gebeurtenissen in Marseille denkt, betreurt hij het beeld dat de gebeurtenis de mangagemeenschap zou kunnen geven. “Wat daar gebeurde is een secundair fenomeen, Voegt Natalie Ciutat toe, adjunct-directeur van Pathé Films Distribution. Bij het vertonen van dit soort films is er altijd een zekere euforie. Ze is zo levendig, maar zo schattig.” Een demonstratie tijdens de Grand Rex-preview van dit weekend, terwijl explosies van vreugde zich vermenigvuldigden zonder overvloeien.

Manga-filmaanpassingen zijn een enorme hit sinds de bioscopen vorig jaar weer open gingen. Ze trekken een publiek dat niet gewend is om donkere kamers te bezoeken. fenomeen Demonen doderdat bijvoorbeeld alle omzetrecords in Japan brak, had meer dan 300.000 opnames in Frankrijk in de eerste week na de lancering in mei 2021.

“10,50 euro betalen om naar de bioscoop te gaan is te veel”, Clément, een 21-jarige Parijse student die Wepler verlaat, geeft toe. “Maar voor films als ‘One Piece’ maak ik een uitzondering.”