Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het eerste rapport van de mededingingsautoriteit “ongunstig” voor het project

Na deze kennisgeving bevestigden de twee kanalen hun wens om hun engagement te behouden, vermoedelijk om hen in staat te stellen meer gewicht in de schaal te leggen tegen de wereldwijde digitale reus.

Artikel door

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

De eerste wolken boven Van het Huwelijksproject tussen TF1 en M6 Ongunstig voor deze vakbond die verondersteld wordt een Franse televisiereus op te richten, zei de mededingingsautoriteit dinsdag 26 juli. Dit langverwachte rapport geeft aan: ‘Grote concurrentievrees’vooral in televisiereclames, verklaarde dinsdagavond de voorzitter van de raad van bestuur van de M6-groep, Nicolas de Tavernoust, aan de zijlijn van de publicatie van de halfjaarlijkse resultaten van zijn groep.

“De aard en omvang van de remedies die in het onderzoeksrapport worden gezocht, zullen het project irrelevant maken voor de partijen die er in dit geval van af zouden zien.”Samen maakten ze de TF1, M6 en hun aandeelhouders, de Bouygues Group en RTL, in verschillende persberichten bekend.

deze maatregelen “Het zal niet mogelijk zijn om een ​​coherent industrieel project op te bouwen”Nicholas de Tavernost, drong aan op zijn voorstel voor de functie van toekomstige CEO van de nieuwe groep. De twee zenders vertrouwen op deze fusie om nieuwe digitale spelers te slim af te zijn, zoals Netflix, die de traditionele tv-kijktijd voeden, de prijzen voor audiovisuele programma’s verhogen en nu investeren in de advertentiemarkt.

De TF1 en M6 vragen Autorité de la concurrence om hun marktaandeel te overwegen met het oog op deze nieuwe wereldspelers. De twee groepen hoopten aanvankelijk op een “synergie” die naar schatting tussen de 250 en 350 miljoen euro waard zou zijn.

READ  Op Amazon, de verontrustende zaak van nepboeken

Betrokken partijen zijn echter niet van plan zich over te geven en zijn voorlopig van plan Onderhoud van het project zoals gepresenteerd. Ze zijn van plan om binnen drie weken te reageren bij de mededingingsautoriteit, voordat ze hun fusie verdedigen tijdens hoorzittingen die op 5 en 6 september voor de faculteit van de autoriteit zijn gepland. De definitieve beslissing, die in oktober wordt verwacht, ligt bij dit college, dat niet verplicht is de adviezen van de opsporingsdiensten op te volgen.

Hoe kan iedereen beter geïnformeerd worden?

Neem deel aan de consultaties die begonnen als onderdeel van het daadwerkelijke Europese project op het platform Make.org. Franceinfo is de partner

nieuwsbrief
Analytics
Videos

Breid je leesvoer over dit onderwerp uit

Het hele TF1-universum