Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het bezoek van Benny Gantz aan de Verenigde Staten maakt Benjamin Netanyahu boos

Het bezoek van Benny Gantz aan de Verenigde Staten maakt Benjamin Netanyahu boos

Hij ligt in alle opiniepeilingen voor op Benjamin Netanyahu en is een van de oppositieleiders. De voormalige Israëlische stafchef Benny Gantz maakt sinds 11 oktober deel uit van de oorlogsregering in wat wordt beschouwd als een schijnhuwelijk. Zijn relaties met Bibi zijn vaak gespannen, maar de aankondiging van zijn reis naar de Verenigde Staten, zonder de uitnodiging van Netanyahu, maakte de Israëlische premier boos.

Gepubliceerd op:

1 minuut

Met onze correspondent in Jeruzalem. Michaël Paulus

Er is maar één premier en dat ben ik » riep Benjamin Netanyahu uit na een zeer levendig gesprek met Benny Gantz, zijn partner in de noodregering en tevens zijn belangrijkste politieke rivaal.

De minister had zojuist een reis naar de Verenigde Staten aangekondigd, waar hij vice-president Kamala Harris, minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken en andere politieke figuren en uit de Amerikaans-Joodse gemeenschap zal ontmoeten. Op de terugweg heeft Gantz ook een ontmoeting gepland met David Cameron, het hoofd van de Britse diplomatie.

Benjamin Netanyahu was boos en vroeg het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken deze reis niet te begeleiden. Een minister die dicht bij Netanyahu stond, beschreef Benny Gantz als een Trojaans paard in de regering. Een vertegenwoordiger van de Likud-partij, de partij van de premier, vraagt ​​om opheldering over de financiering van deze reis.

Redactieschrijver voor het linkse dagblad Haaretz Van zijn kant wordt aangenomen dat Benny Gantz nu de favoriete Israëlische gesprekspartner onder Amerikaanse functionarissen is geworden.

Lees ookGaza: onderhandelingen tussen Israël en Hamas in Caïro over de kwestie van kalmte

READ  In het licht van gratis records, "ramp" boeren in Zuid-Spanje