Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Grande Angouleme: In het Avenoudes-gebied sterven restaurants uit

Grande Angouleme: In het Avenoudes-gebied sterven restaurants uit

Drie plotselinge shutdowns in een tijdsbestek van een paar maanden. Op de weg die hen verbindt, is er nog één restauranthouder, Anfiteatro. Maar voor hoe lang? “ We proberen te overleven zegt een van zijn medewerkers met gebogen hoofd.De manager, Linda Silory, wil haar niet eens een aantal dekens geven. Sinds het begin van de pandemie zijn we nooit meer teruggegaan naar onze cijfers. En dan, met inflatie… (Stilte) Wij zijn aan het werken. »

De redactie adviseert u

berg wedstrijd

Aan de rechterkant van de regio is het minder somber dan in Lyon de Bruxelles, maar het is niet rooskleuriger. ” Sinds ik het in februari overnam, was de opkomst volledig willekeurig.Vervolgens neemt hij de president, Isabelle Dubois, in vertrouwen. We maken lunches voor zes klanten en anderen voor 33, dat is elke week zo. Werving is zo moeilijk geworden dat we maar één chef hebben. Soms moet ik alleen voor de kachels zorgen. »

Werving is zo moeilijk geworden dat we maar één chef hebben.

Wat stellen we ons een afsluiting op middellange termijn voor? “ Per maand hebben we gemiddeld ongeveer 600 caps, of 30% minder dan in 2019. En nogmaals, om de inflatie aan te passen, moesten we van strategie veranderen, overschakelen van vis naar vlees. Ik weet niet wat er daarna zal gebeuren. Ik leef van dag tot dag. »

Nasreen, Silvia en Natalie gaan op haar werk zitten en blijven komen.” van loyaliteit Ze verwijzen naar de groei van het berggebied: “ Burger King, KFC, Au Bureau, La Boucherie, Meuh! … Verschillende restaurants hebben zich daar gevestigd – en niet te vergeten Hippopotamus die ook zal aankomen – en ze serveren ongeveer hetzelfde. Dus de eerste toast zijn die hier, omdat ze ingesloten zijn en minder bekend zijn. »

READ  Afbeelding: Overtoerisme: deze steden verdrinken in de golven van vakantiegangers

Net beneden heeft de Buffalo Grill meer zichtbaarheid. ” Helemaal, ik ben de beste site in Avinodes!herkent de eigenaar, Eric Magnet. Iedereen kent het merk, ik werk er al sinds 2002… Mijn team bedient gemiddeld 360 mensen per dag. De retailer is hard op weg om zijn recordomzet van 2,3 miljoen euro uit 2007 te overtreffen. Totaal niet bevestigd.

“Het is te beperkt.”

Bij grote restaurantketens in het berggebied staan ​​veel nullen op het bladOlivier Guénaud lacht, bovenop Meuh! , een klein bordje voor vleesliefhebbers, bevindt zich op een paar honderd meter van deze “ oorlogsmachines “. Er zijn genoeg supermarkten om ons heen die ons van het gangpad halen. In Les Avenauds zou er minstens één nodig zijn om mensen aan te trekken. »

Om de hoek klaagt Laura Vieira, directeur van Eat Salad: Onze franchise is niet erg bekend (ongeveer vijftig verkooppunten in Frankrijk), Het was onredelijk om zich daar te vestigen. Het is erg ingesloten en iedereen gaat naar de bergen. Hierdoor hebben we onze doelen behaald. Meer wilde ze er niet over kwijt, maar volgens onze informatie zal haar omzet in 2022 boven de 800 duizend euro uitkomen.

Er is bijna niets om te winkelen, dus ik ga naar de bergen.

Klanten hebben dezelfde kritiek op Les Avenauds. “ Omdat er niets te koop is, ga ik naar het berggebiedlegt Corinne, 59, uit. Het is onvermijdelijk dat ik daar blijf om te eten. Andrea Boron, 26, en haar vader, 58, concluderen: Het is praktisch en goedkoop, dus waarom zou u zich verdiepen in de Avinodes? Het is zo’n slechte situatie dat je ons net vertelde dat Leon de Bruxelles er was.. “Hij is daar al acht jaar…

READ  ChatGPT gericht onderzoek van CNIL

Agglo “kan niets doen”

Gekozen functionarissen van GrandAngoulême Michaël Laville, vice-president belast met de promotie van het grondgebied en burgemeester van Champniers, Gérard Roy, vice-president belast met economische ontwikkeling, en Philippe Vergnaud, gedelegeerd lid van de Handelsraad, geloven dat Agglo ” Je kunt niets doen Om restaurants in de omgeving van Avinodes te helpen. ” We hebben al werk verricht om hun toegang te vergemakkelijken. Maar we gaan de regio niet veranderen!waarschuwen ze. Als het niet lukt, is dat vooral de schuld van de projectleiders. Er zijn ook bedrijven die het daar best goed doen. »