Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Google Chrome is officieel de minst veilige browser ter wereld

Google Chrome is officieel de minst veilige browser ter wereld

De webbrowser van Google werd gekroond tot de slechtste student in zijn klas op het gebied van beveiliging.

59,96% van de Fransen gebruikt Google Chrome (officiële cijfers voor 2020). De browser, praktisch, licht en geoptimaliseerd voor Google-services, is de meest populaire in zijn categorie, vóór Firefox, Opera en Safari. Uit het onderzoek bleek echter dat software ook het meest kwetsbaar is voor kwetsbaarheden Atlas VPN deze week uitgebracht.

© AtlasVPN

De meest kwetsbare browser ooit

Gebaseerd op kwetsbaarheidsgegevens verstrekt door: opvouwenChrome zal in 2022 303 kwetsbaarheden hebben ontdekt. ​​Dat is een enorm aantal, vooral in vergelijking met zijn belangrijkste concurrenten Firefox (117), Edge (100) of Opera (0). Vooral omdat dit aantal, indien opgeteld bij het totale aantal kwetsbaarheden dat sinds de lancering van de browser is ontdekt, nu 3159 beveiligingsproblemen bereikt.

Behalve dat ze dit jaar het meest kwetsbaar zijn, Dus Chrome werd ook gekroond tot de minst veilige browser ooit. Vergeleken met Opera, dat sinds het begin van zijn geschiedenis slechts 344 fouten heeft ontdekt, is de webgigant een slechte leerling.

Een beveiligingslek in de webbrowser
© AtlasVPN

Cijfers om de context te resetten

Natuurlijk is niet alles zwart of wit in de melkweg van webbrowsers. Als Chrome dit jaar meer dan 300 kwetsbaarheden heeft ontdekt, komt dat ook door:Het is de meest populaire ter wereld. Het is dus logisch dat internetgebruikers er speciale aandacht aan besteden. Merk ook op dat als ze talrijk zijn, deze defecten vaak zeer snel zullen worden gecorrigeerd. Google zet menselijke en financiële middelen in in verhouding tot zijn vermogen om de zwakke punten die het beïnvloeden te overwinnen, en deze middelen duren over het algemeen niet langer dan een paar uur.

READ  Pokemon Scarlet Violet: 2 nieuwe verrassingscodes om je gratis bonus te claimen!

Als u Google Chrome gebruikt, raak dan niet in paniek. Onthoud echter dat u enkele voorzorgsmaatregelen moet nemen, die voor alle browsers gelden: download geen enkel bestand van een verdachte link, wees waakzaam over de sites die u bezoekt en vergeet niet te selecteren Complex en uniek wachtwoord.

Bitdefender Plus Antivirus
Bitdefender Plus Antivirus

Door: Bitdefender