Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gezondheidsautoriteiten stoppen behandelingen omdat ze niet effectief zijn tegen de Omicron-variant

Voor een al aangekondigde Covid-behandeling is volgens het Geneesmiddelenbureau geen van de drie beschikbare behandelingen tot nu toe effectief als de infectie wordt veroorzaakt door dit nieuwe alternatief.

Artikel door

gepubliceerd

updaten

leestijd : 1 minuut.

Omicron past kaarten aan. Op woensdag 5 januari hebben de Franse gezondheidsautoriteiten het bereik van anti-Covid-behandelingen met synthetische antilichamen aanzienlijk beperkt, waarbij ze opmerkten dat sommige ervan niet voldoende effectief waren gebleken tegen dit nieuwe alternatief.

Het Agentschap voor Geneesmiddelen (ANSM) zei in een persbericht dat voor de reeds aangekondigde behandeling met COVID-19 geen van de drie behandelingen die tot nu toe beschikbaar zijn effectief is als de infectie te wijten is aan een ommicron-variant. Slechts één, AstraZeneca Evusheld, kan worden gebruikt om infectie met dit type te voorkomen.

Tot voor kort waren in Frankrijk drie antilichaamtherapieën toegestaan ​​tegen Covid: Ronapreve van Roche, bamlanivimab-etesivimab-combinatie van Eli Lilly en meer recentelijk Evusheld.

Deze behandelingen worden zelden gegeven omdat ze zwaar zijn, aangezien ze een intraveneuze of intramusculaire injectie voor Evusheld vereisen. Ze richten zich op specifieke groepen patiënten. Aan de andere kant zijn dit mensen die daadwerkelijk ernstige vormen hebben om te voorkomen dat ze erger worden. Aan de andere kant zijn dit mensen van wie de vaccinatie niet goed werkt vanwege hun zwakke immuunsysteem: ontvangers van transplantaties, dialysepatiënten, ontvangers van transplantaties en mensen met bepaalde vormen van kanker of die bepaalde behandelingen ondergaan. Het doel is om een ​​ander soort bescherming dan een vaccin te bieden aan die mensen die ‘immunogecompromitteerd’ worden genoemd.

READ  Post-Covid, angst voor 'wijdverbreide' epidemie

Maar de Omicron-variant, die sinds eind 2021 snel groeit, is resistent tegen veel van deze behandelingen. Dit is met name het geval bij Ronapreve. deze “mag niet worden gebruikt” In aanwezigheid van Omicron, zowel voor preventie als voor de behandeling van reeds bewezen Covid, waarschuwde ANSM. Het wordt echter nog steeds getolereerd tegen ernstige vormen die verband houden met de delta-variant, de voorganger van Omicron.