Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gezondheid: consumptie van zoetstoffen gekoppeld aan risico op hart- en vaatziekten

Gezondheid: consumptie van zoetstoffen gekoppeld aan risico op hart- en vaatziekten

Meestal te vinden in de voedingsindustrie en veel vetarme producten, hebben zoetstoffen een nadelig effect op de gezondheid. Onderzoekers die het verband tussen hun consumptie en het risico op kanker al hebben vastgesteld, voerden een nieuwe studie uit naar het risico op hart- en vaatziekten.

Wetenschappers ontdekten dat de totale consumptie van zoetstoffen geassocieerd was met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, met name cerebrovasculaire aandoeningen.Dit is een van de observaties van wetenschappers die zojuist een onderzoek naar dit onderwerp hebben uitgevoerd. Ze analyseerden gezondheidsgegevens van 103.388 volwassenen die deelnamen aan de Franse cohortstudie NutriNet-Gezondheid Met betrekking tot hun totale consumptie van dit type levensmiddelenadditief.

Zoetstoffen verminderen het toegevoegde suikergehalte en de bijbehorende calorieën, terwijl de zoete smaak van de producten behouden blijft. Miljoenen mensen consumeren dagelijks veel voedingsmiddelen en dranken (light frisdrank, yoghurt, snoep, enz.) die zoetstoffen bevatten, herinnert Inserm ons eraan. Het effect op de gezondheid wordt besproken en er worden regelmatig veel onderzoeken uitgevoerd, omdat het een probleem voor de volksgezondheid is.

Meer dan 100.000 mensen namen deel aan het onderzoek

De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt aan om de consumptie van vrije suikers te beperken tot minder dan 10% van de dagelijkse energie-inname, waardoor de voedingsindustrie gedwongen wordt haar toevlucht te nemen tot kunstmatige zoetstoffen om de zoete smaak van voedingsmiddelen te garanderen en tegelijkertijd het toegevoegde suikergehalte en de bijbehorende calorieën te verminderen. Zoetstoffen die ook in veel primaire niet-zoete voedingsmiddelen voorkomen… Aspartaam ​​is een van de meest populaire zoetstoffen, maar er zijn er veel met een zoetkracht die veel hoger is dan die van suiker.

READ  Herstel het ongeziene van Mars met de maan in de mooiste plaatjes

a Vorige studie Daarom benadrukte ze het verband tussen de consumptie ervan en het risico op kanker. “Wetenschappers ontdekten dat, vergeleken met niet-consumenten, mensen die de meeste zoetstoffen aten, met name aspartaam ​​en acesulfaam-K, meer kans hadden om kanker te ontwikkelen, en alle soorten kanker samen.”Ze concludeerde. Met een hoger risico op borstkanker en aan obesitas gerelateerde kankers.

Suikers zijn zeer aanwezig in de voedingsindustrie

Op basis van dezelfde methodologie werd deze nieuwe, grootschalige studie uitgevoerd om de risico’s van hart- en vaatziekten te meten door rekening te houden met veel factoren op de levensstijl van mensen over een periode van 12 jaar. ” Deze grootschalige studie, in overeenstemming met vele andere epidemiologische onderzoeken naar gezoete dranken, geeft aan dat zoetstoffen en voedseladditieven die in veel voedingsmiddelen en dranken worden gebruikt, een verhoogde risicofactor voor hart- en vaatziekten kunnen vormen. verklaarde Charlotte Debras, een doctoraalstudent en eerste auteur van de studie. Meer onderzoek zal nodig zijn om deze resultaten te bevestigen.

Het team omvatte onderzoekers van Inserm, INRAE, Cnam, Sorbonne Paris Nord en Paris City University binnen het onderzoeksteam Nutritional Epidemiology (EREN). De resultaten van deze statistische analyses worden gepubliceerd in Brits medisch tijdschrift Deze donderdag 8 september wijst op een verband tussen algemene consumptie van zoetstoffen en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.