Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gevechten, enorme wachtrijen, geannuleerde vluchten: luchthaven Amsterdam-Schiphol vervalt in chaos

De grootste luchthaven van Nederland kampt sinds begin mei met een nijpend personeelstekort om de passagiersstroom te managen. De situatie is gespannen en de vakbonden dreigen met een definitieve staking. In Frankrijk belooft het zomerseizoen net zo moeilijk te worden.

Maar wat gebeurt er op de luchthaven? uit Amsterdam ? Al bijna een maand is de luchthaven van de stad, een van de drukste van Europa, in de greep van hevige chaos. Geannuleerde vluchten, eindeloze wachtrijen, ruzies tussen passagiers, Amsterdam-Schiphol hij is druk Omdat Tekort aan beveiligingspersoneel.

Op sociale netwerken delen reizigers hun ergernis over de moeilijkheden op de luchthaven om de passagiersstroom te beheren. Zonder versterkingen en staf gewicht De persoon die de check-in en check-in procedures voor handbagage verzorgt, kan deze niet meer aan. Zozeer zelfs dat vakbonden het management dreigen met een “wijdverbreide” staking volgende week.

De luchthavenmeerderheidsvakbond FNV hekelde dat “er iets moet veranderen, We kunnen zo niet verder. Als we geen overeenkomst hebben, beginnen we op 1 juni met de industriële staking, inclusief de werkstaking’, zegt Relais BFM-tv.

We kunnen er al veel zien Videos Passagiers moeten buiten de luchthaven wachten om in te checken. Anderen missen hun vlucht nadat ze enkele uren voor het inchecken zijn aangekomen. Spanningen tussen passagiers leiden zelfs tot vechtpartijen.

Vandaag in Amsterdam… Ondertussen zit de CEO van Schiphol Airport op het Davos Economic Forum? \ud83c\udffb pic.twitter.com/EqWzdYm9f4

– FO Air France (FO_AF) 23 mei 2022

‘Kolossale moeilijkheden’ in Frankrijk

Maar deze situatie sluit andere Europese luchthavens niet uit. Zoals BFMTV ons eraan herinnert, luchthavenplatforms van Orly Gebaseerd op RoissyCharles de Gaulle Augustin de Romanet, CEO van Groupe ADP, heeft “enorme” wervingsuitdagingen aangekondigd, terwijl 4.000 vacatures moeten worden ingevuld.

Tweet insluiten. Vandaag wacht ik op 6+ mensen!! Uren in de rij. Kinderen en ouderen bij kinderen zonder water, voedsel of verandering om naar het toilet te gaan.

Gisteren zei ik dat 3 uur genoeg zou zijn, want op maandag, wat een leugen, hebben we onze vlucht gemist en moeten we bij de gate slapen! pic.twitter.com/tcxDgVlZYJ

– Pter (Petorator) 23 mei 2022

“Wat voor ons belangrijk is, is de goede ervaring van de passagiers, met name in de inspectie- en inspectiecentra. Tegenwoordig worden bedrijven met veel problemen geconfronteerd bij de werving. We zijn op zoek naar onderhoudstechnici en ingenieurs, maar ook in beveiligingsberoepen zoals winkels, dienstdoende -gratis, restaurants of zelfs bars”, sprak hij over zijn bezorgdheid.

READ  Belastingteruggave: Ben jij een van de belastingbetalers die deze dinsdag geld krijgt?

Kaartverkoop is opgeschort

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM heeft donderdag 26 mei aangekondigd dat de kaartverkoop voor alle vluchten die vertrekken vanaf Schiphol in Amsterdam tot en met maandag is opgeschort.

De Nederlandse dochteronderneming van Air France-KLM zegt haar klanten binnen drie dagen ook een ticket voor een lijnvlucht aan te bieden. Oplossingen om hun programma aan te passen.

Deze bepalingen zijn niet gunstig voor andere Europese luchthavens die ook te maken hebben met personeelstekorten en personeelsproblemen. Zo moest het Nederlandse Transavia, de Nederlandse dochteronderneming van de Air France-KLM-groep, 500 vluchten annuleren.

Het begin van de zomer en de hervatting van het verkeer zijn zorgwekkende vakbonden en luchthavenpartners die zo’n “sterk” zomerseizoen niet hadden verwacht, legt Daniel Burton, algemeen secretaris van CGT, uit.