Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gevaarlijke pesticiden worden aangetroffen in 50% van de groenten en fruit die in Frankrijk worden verkocht

Gevaarlijke pesticiden worden aangetroffen in 50% van de groenten en fruit die in Frankrijk worden verkocht

Het wordt aangetroffen in de helft van het voedsel van plantaardige oorsprong dat in de intensieve landbouw is getest, waarschuwt UFC Que Choisir.

Rapport van donderdag van UFC Que Choisir: meer dan de helft (51%) van plantaardig voedsel dat in de intensieve landbouw is getest, wordt getolereerd “Minstens één potentieel gevaarlijke stof.” Dit betekent dat ze dat zijn. “Verontreinigd met pesticiden waarvan wordt vermoed dat ze kankerverwekkend, reproductietoxisch, DNA of hormoonontregelaars zijn”kondigt de Consumentenbond aan, waarin de uitspraken worden beschreven die een hard licht werpen op de inhoud van onze panels. “We hebben de resultaten bestudeerd van analyses van residuen van bestrijdingsmiddelen die in 2019 door de Franse autoriteiten zijn uitgevoerd op meer dan 14.000 producten” Het wordt verkocht in Frankrijk, legt Que Choisir uit.

Appels, het meest vervuilde voedsel volgens UFC Que Choisir

In pesticiden zijn minstens 150 kankerverwekkende, mutagene, reproductietoxische of hormoonontregelaars aangetroffen. met bijvoorbeeld “In meer dan een kwart van de geanalyseerde grapefruits (27,4%) wordt pyrroxifeen sterk verdacht van hormoonontregeling en bijdragen aan de hoofd- en hersenafwijkingen die in Brazilië zijn waargenomen.”.

Het meest besmette voedsel zijn appels. In 80% van de monsters hebben we specifiek fludioxonil gedetecteerd, een fungicide waarvan wordt vermoed dat het hormoonontregeling veroorzaakt, in 48% van de monsters.

Gebreken in Europese regelgeving

Op de tweede plaats vinden we bijna alle kersen die zijn onderzocht. Het zou met name besmet zijn met fosfiet, een pesticide waarvan de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid vermoedt dat het giftig is voor de voortplantingsfunctie. Deze afwijkingen worden uitgelegd “Door vele mazen in de Europese regelgeving, die ons zou moeten beschermen”, Volgens de Consumentenbond, die een alternatief ziet: biologische consumptie.

READ  Eindelijk goed nieuws om de maand mei mee te beginnen

Voedingsmiddelen uit de biologische landbouw “Minder vervuilend, vooral door het verbod op het gebruik van synthetische bestrijdingsmiddelen voor deze productiewijze”, Hetzelfde onderzoek verschijnt. Maar voor de consument blijft het duurder.