Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

G3 en HDMI 2.1 QMS zijn tot 70% helderder

G3 en HDMI 2.1 QMS zijn tot 70% helderder

LG heeft zojuist de A3-, B3-, C3-, G3- en Z3-oledschermen voor 2023 onthuld. Laten we eens kijken wat er nieuw is en wat er dit jaar is veranderd.

Bron: LG Electronics

Een paar uur voor de officiële aankondiging uploadde LG Electronics Duitsland een blogpost met LG’s nieuwe lijn OLED-tv’s. Dit zijn A3, B3, C3, G3 en Z3.

Wat is er nieuw voor de generatie van 2023?

Deze behoren tot de best verkochte tv’s, in ieder geval zeker de meest populaire. Het moet gezegd worden dat LG Electronics in dezelfde groep zit als LG Display, de ontwerper en fabrikant van OLED-panelen gebruikt door LG, Philips, Panasonic, etc. Het verschil is echter dat LG niet meer het enige bedrijf is dat oled-panelen voor tv’s maakt, want we kennen straks de tweede generatie QD-OLED van een Samsung-scherm.

Laten we teruggaan naar de generatie van 2023. We kunnen de nieuwe functies vrij snel opsommen: de LG OLED G3 is nu uitgerust met Maximale helderheidsversterker om een ​​aanzienlijk hogere helderheid te bereiken. Voor het hele 2023-assortiment profiteren tv’s van een revisie van webOS, maar ook van HDMI 2.1 QMS.

Helderheid, helderheid, helderheid!

De tv-series Z3, G3 en C3 blijven toonaangevend in de LG OLED-serie voor 2023. Deze drie series beschikken over LG OLED evo-technologie met de geheel nieuwe processor AI Alpha 9 Gen6 4K. LG Electronics verwijst naar ” Hogere helderheid en kleurnauwkeurigheid, plus ongelooflijke helderheid en detail..

Bron: LG Electronics

Zoals gewoonlijk is de grootste verandering de LG OLED evo G3-serie boordevol technologie Maximale helderheidsversterkerdie een volledig nieuwe architectuur voor lichtregeling omvat, evenals algoritmen voor lichtversterking om de helderheid te verhogen tot 70%. Deze nummers moeten worden geverifieerd in tests.

READ  In 2023 komt er eindelijk geen MacBook M3

Ter herinnering, op LG OLED G2, maten we een piekhelderheid van 946 cd/m² voor een venster van 10% (de LG 65G1 werd gemeten op 785 cd/m²). De kleine subtiliteit hier is precies dat 70% stijging ten opzichte van LG OLED A3 en B3 (instapniveau).

Het zal ook nodig zijn om de G3’s te onderscheiden in 55, 65 en 77 inch. LG belooft verschillen in diagonaal 83 en 97 inch, 30-40% helderder. Een woordvoerder van LG zei de maximale helderheid van de G3 zal in orde zijn 1800 nt En de “Misschien een beetje helderder met een levendige omgeving “.

Bron: LG Electronics

De LG Z3 (model met 8K-definitie) zou moeten pieken op 1.350 nits (Vivid), terwijl de C3 en B3 grotendeels ongewijzigd blijven ten opzichte van de C2 en B2 van vorig jaar als het gaat om helderheid.

Merk op dat LG Electronics zich tot het uiterste heeft ingespannen met de G3, met een esthetische make-over voor een elegantere en elegantere woonkamerlook: dankzij het One Wall-ontwerp is er geen zichtbare ruimte meer over na wandmontage. Een M3-model (verkrijgbaar in 77, 83 en 97 inch) zou ook het levenslicht moeten zien tijdens een show in Las Vegas. Dit zou de kenmerken van de G3 moeten hebben, maar met een afstandsbediening om alle tv-aansluitingen te transformeren, bijvoorbeeld in een op maat gemaakt meubelstuk.

Er is nog steeds geen DTS-ondersteuning, maar de LG OLED’s van dit jaar kunnen eenvoudig worden aangesloten op LG’s soundbar die het geluid levertomringenUitzonderlijk meerkanaals met IMAX Enhanced mogelijk gemaakt door DTS:X.

READ  Roller Champions moet binnenkort worden stopgezet, een paar maanden na de release | Xbox One

geen Er zijn geen nieuwe maten voor OLED-banden Dit jaar betekent dit dat de B3 beschikbaar zal zijn in 55-77 inch, de C3 in 42-83 inch, de G3 in 55-97 inch en de Z3 in 77 en 88 inch. Eindelijk is er het instapmodel A3 (tot 60 Hz), in 48 en 77 inch.

HDMI 2.1 QMS en webOS 23

Andere opvallende nieuwe functies zijn HDMI 2.1 QMS en webOS 23. Dat is geheel nieuwe HDMI 2.1 QMS: Apple TV (2022) Ook compatibel. In wezen voorkomt QMS VRR zwarte schermen die optreden bij het schakelen tussen het afspelen van inhoud met verschillende framesnelheden. Dit gebeurt wanneer u overschakelt van 24 fps (24 Hz)-inhoud, zoals een film, om tv-inhoud uit te zenden met 50 fps (50 Hz) of zelfs 60 fps (60 Hz).

Bron: HDMI.org

Tot slot wordt ook webOS 23 genoemd door LG Electronics. Ter herinnering: het is het besturingssysteem voor thuis dat LG-tv’s aandrijft. Zoals gebruikelijk zal LG oudere generaties LG TV’s niet updaten. Dus webOS 23 is gereserveerd voor de 2023-generatie.

Dit jaar belooft LG een veel eenvoudigere en snellere interface. Het is nu in twee delen opgesplitst, maar het lijkt nog steeds de modules Aanbeveling en Advertenties te integreren.

Op het startscherm is er een grote carrousel met door partners samengestelde inhoud, een rij door de gebruiker aanpasbare “Quick Cards” en een rij geïnstalleerde apps. Quick Cards kunnen nieuwe secties openen zoals “Game”, “Music”, “Sport” en “Home Office”.

Op het moment dat je met tweeën werkt, kun je je afvragen of je de partners en een sectie « Now Streaming » in de gaten houdt met de streamingdiensten van Amazon Prime Video, Netflix, Disney+ en andere streamingdiensten van LG s’ Aankomen.

READ  Wat brengen datacenters naar de stad?

Om ons te volgen, nodigen wij u uit om Download onze Android- en iOS-app. U kunt onze artikelen en profielen lezen en de nieuwste video’s bekijken op YouTube.

Vind al het nieuws van CES 2023