Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Fluit het Braziliaanse volkslied en gooi een banaan naar Richarlison: een vriendschappelijke wedstrijd tussen Brazilië en Tunesië

Fluit het Braziliaanse volkslied en gooi een banaan naar Richarlison: een vriendschappelijke wedstrijd tussen Brazilië en Tunesië

wedstrijd ” Speciaal “prestigieuze bijeenkomst, Smaak van het WK… De Tunesische spelers van het nationale elftal wachtten vanavond ongeduldig in de Prinsentuin, net als Youssef Msakni. Door een knieblessure op 13 september tijdens zijn Qatar Championship, versnelde de 31-jarige zijn comeback en zijn optreden kreeg dinsdag een klap.

Net als zijn kameraden werd hij overweldigd door de Braziliaanse kracht en emotionele context, kreeg de onuitputtelijke Al-Aiduni een penalty (28) en de veteraan Bron ontsloeg Neymar dwaas en werd van het veld gestuurd (42). “Er hing een hele fijne sfeer. Maar misschien waren we te agressief, we verloren ons geduld.Stakingen vanuit het midden, Elias Skhiri.

Dylan Bron werd in de 42e minuut van het veld gestuurd door Mr. Bouquet. (P. Lahalle/Team)

Braziliaans volkslied piept

De Tunesiërs, de derde tegenstander van Frankrijk op het WK van 30 november, blonken uit voor bijna 48.000 toeschouwers, wonnen grotendeels hun zaak en arriveerden heel vroeg in het stadion. Hun tegenstanders floot tijdens een snelle warming-up en het Braziliaanse volkslied werd uitgejouwd. Sommige spelers van Seleção leken geïrriteerd, maar de sfeer, typisch voor Zuid-Amerika, stoorde hen nauwelijks.

Richarlison mikte op een banaan, Thiago Silva’s ‘gebaar uit een ander tijdperk’

Met lasers probeerden sommigen de Brazilianen te ergeren (Alison in zijn gebied, Neymar in spelhervattingen), en de scheidsrechter vroeg de omroeper in de eerste periode in te grijpen. Richarlison was het doelwit na zijn doelpunt op de 19e, tijdens zijn viering, waarbij hij de Oriverde Federation opriep “Elementaire Bananenworp”.

Als de spelers op dat moment niets beseften, zou Thiago Silva er spijt van hebben gehad na de eerste wedstrijd “Een beweging uit een ander tijdperk”. Flessen, mokken en aanstekers vielen in de tweede helft op het grasveld, toen Neymar bijna omdraaide. Ook in de baaien tussen Tunesische supporters braken er in de laatste minuten vroege gevechten uit. Na het laatste fluitsignaal werd er geen ongeval geregistreerd.