Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ferrari Vision Gran Turismo, een rijdroom

Ferrari Vision Gran Turismo, een rijdroom

Een 3,0-liter twin-turbo V6-motor die midden achterin is gemonteerd, levert 1.030 pk. Drie elektromotoren, waarvan er één op de achteras is geplaatst en de andere twee zijn gekoppeld aan de voorwielen. Aerodynamica die een sportmodel waardig is, levert downforce van het hoogste niveau. Een schot van 0-100 km/u in minder dan 2 seconden en een schot van 0-200 km/u in minder dan 5 seconden vernedert de Bugatti Chiron. Is de nieuwe Ferrari Vision Gran Turismo een alternatief voor LaFerrari in het echte supercar-segment?

Ferrari Vision Gran Turismo heeft (op papier) een twin-turbo V6-motor met 1030 pk en 3 elektromotoren goed voor 326 pk

Niet helemaal. Net als Aston Martin, Bugatti, Mercedes-AMG, Peugeot, Porsche, Red Bull, McLaren, Nissan, Mazda, Honda of Honda heeft Ferrari uiteindelijk besloten om een ​​virtuele supercar te ontwerpen voor de videogame Gran Turismo. Zoals gebruikelijk bij dit soort oefeningen, profiteert de auto van de nieuwste technische gegevens, ook al is deze niet in het echt ontwikkeld. De verbrandingsmotor, geëxtrapoleerd van die van de racewagen 499 P, afkomstig uit de 296 GTB, ontwikkelt met behulp van drie elektromotoren meer dan 1.300 pk. Aangezien er niet aan de technische voorschriften werd voldaan, zou deze Ferrari-droom een ​​ronde van het circuit van Fiorano afleggen in minder dan een minuut en tien seconden, zoals geschat door de ontwerpers. Ter vergelijking: de snelste Ferrari aller tijden – de SF90 Stradale – is niet beter dan 1’19”.

Hier is de auto in zijn natuurlijke omgeving, de videogame Gran Turismo 7
Hier is de auto in zijn natuurlijke omgeving, de videogame Gran Turismo 7

Is het een hint van een toekomstige Ferrari-supercar?

De Vision Gran Turismo bestaat nog steeds als schaalmodel 1 en zal vanaf 23 december 2022 speelbaar zijn in de Gran Turismo 7-videogame op Playstation 5. Maar het ontwerp geeft ons misschien enkele aanwijzingen over een van de toekomstige supercars van het merk, die zou moeten aankomen uiterlijk in 2026. Schatting en wie LaFerrari zal vervangen voor 2013.

READ  Chinese wetenschappers zijn erin geslaagd ‘menselijke nieren’ bij varkens te laten groeien