Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Europa zal naar verwachting stijgen na sterk herstel van Wall Street – 27-06-2022 om 07:57

Europa verwachtte een rally na een sterke opleving van Wall Street

Europa verwachtte een rally na een sterke opleving van Wall Street

door Laetitia Volga

PARIJS (Reuters) – Grote Europese aandelenmarkten zullen naar verwachting maandag bij de opening stijgen na een scherp herstel op Wall Street tijdens de vorige sessie, aangezien investeerders minder bezorgd leken te zijn over het tempo van de monetaire verkrapping in de Verenigde Staten.

De eerste beschikbare indicatoren laten een stijging zien van 0,46% voor de Parijse CAC 40, 0,66% voor de Dax in Frankfurt, 0,45% voor de FTSE in Londen en 0,43% voor de EuroStoxx 50.

De S&P-500-index boekte vrijdag zijn grootste eendaagse procentuele stijging sinds mei 2020, aangezien tekenen van een vertragende economische groei en de recente daling van de grondstoffenprijzen, waaronder olie, de vrees wegnamen dat de Federal Reserve de rente snel zou verhogen.

“De publicatie van donderdag van de Amerikaanse PMI’s onder de verwachtingen (…) kan erop wijzen dat de Fed een minder agressief monetair beleid zal voeren dan eerder werd verwacht. Beleggers verwachten nu een renteverhoging van 50 basispunten in juli in plaats van de verwachte 75. Tot afgelopen donderdag zei Jon Plassard zei in Mirabud.

In het nieuws van de centrale banken zullen de markten deze week alert zijn op aankondigingen uit Sintra, in Portugal, aangezien de Europese Centrale Bank (ECB) aan het eind van de dag haar driedaagse jaarlijkse forum zou openen.

De voorzitter van de stichting zal om 17.30 uur GMT haar welkomsttoespraak houden en dinsdagochtend opnieuw spreken, terwijl haar tegenhanger van de Federal Reserve, Jerome Powell, woensdag vanaf 13.00 uur GMT zal spreken.

READ  Alles verandert op 1 januari 2022

De vooruitgang van China bij het beheersen van de COVID-19-uitbraak zou een andere ondersteunende factor voor de aandelenmarkten moeten zijn.

Op Wall Street

De New York Stock Exchange sloot vrijdag fors hoger, aangevoerd door een neerwaartse bijstelling van de verwachtingen van beleggers voor de Amerikaanse rentetarieven in het licht van steeds zichtbare tekenen van economische neergang.

De Dow Jones steeg met 2,68% tot 31.500,68 punten, de S&P-500 steeg met 3,06% tot 3.912,03 punten en de Nasdaq Composite steeg met 3,34% tot 11607,62 punten.

De elf sectorindices van de Standard & Poor’s Index eindigden in het groen.

Door deze ontwikkeling kon Wall Street voor het eerst in een maand een positieve week-op-week prestatie neerzetten, waarbij de S&P-500 een herstel van 6,46% noteerde. Van zijn kant steeg de Dow Jones, nog steeds tijdens de week, 5,4% en de Nasdaq 7,49%.

De definitieve resultaten van de University of Michigan Survey of Consumer Sentiment bevestigden dat deze maatstaf in juni tot een historisch dieptepunt is gedaald, hoewel de inflatievrees enigszins is afgenomen.

Futures-contracten geven een kans zonder veel verandering.

In Azië

Op de Tokyo Stock Exchange steeg de Nikkei 1,66%, onder invloed van de zware halfgeleidersector in het kielzog van Wall Street.

In China is de Shanghai SSE Composite Index 0,76% gestegen en de CSI 300 Index 1,07% dankzij positief nieuws op gezondheidsgebied.

De autoriteiten van Shanghai hebben zondag aangekondigd dat eetzalen in sommige buurten woensdag weer open gaan nadat er voor het eerst in twee maanden geen nieuwe lokaal overgedragen COVID-19-gevallen zijn gemeld.

READ  Kunstmatige intelligentie is net zo gevaarlijk als de atoombom

Peking had de dag voor de hervatting van de face-to-face lessen op basis- en middelbare scholen in de hoofdstad aangekondigd.

De markten profiteren ook van de grootste liquiditeitsinjectie in het banksysteem door de People’s Bank of China in bijna drie maanden.

Ruilen / Prijzen

Op de valutamarkt verloor de dollar 0,2% ten opzichte van een mandje met referentievaluta’s, en de euro bleef vrijwel onveranderd op $ 1,0566.

De rente op Amerikaanse staatsobligaties steeg met bijna vier basispunten voor de periode van 10 jaar tot 3,164% en bereikte afgelopen donderdag een laagste punt in twee weken van 3,005%.

olie-

De oliemarkt beweegt iets lager met twijfels over de economische groei en de vraag naar ruwe olie.

Brent daalde 0,2 procent tot $ 112,89 per vat en Amerikaanse lichte ruwe olie (West Texas Intermediate, West Texas Intermediate) 0,29 procent tot $ 107,31.

(Door Laetitia Volga, Bewerkt door Tange Salone)