Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

En spelers zullen er niet voor weglopen!  Na negen jaar weerstand doet Discord het net als Netflix en YouTube door advertenties te laten vallen

En spelers zullen er niet voor weglopen! Na negen jaar weerstand doet Discord het net als Netflix en YouTube door advertenties te laten vallen

GVTech-nieuws En spelers zullen er niet voor weglopen! Na negen jaar weerstand doet Discord het net als Netflix en YouTube door advertenties te laten vallen

delen:


Discord, de berichtendienst voor gamers, heeft zich lange tijd verzet tegen de uitnodiging van reclame. Maar na negen jaar van snelle groei geeft het platform het op en bereidt het zich voor op het uitzenden van gesponsorde advertenties.

Welkom bij adverteren

dit
Grote verandering voor Discord

, dat er altijd trots op is geweest gebruikerservaring te bieden zonder opdringerige advertenties. Het platform heeft zijn succes gebaseerd op een gratis economisch model, met een premium “Nitro”-abonnement dat extra functies biedt. Maar geconfronteerd met de explosieve groei van het aantal gebruikers (meer dan 300 miljoen actieve gebruikers per maand), besloot Discord zijn inkomstenstromen te diversifiëren.

De advertenties zullen geleidelijk en ‘in het geheim’ worden geïntegreerd, aldus de verklaringen van het platform. Gesponsorde advertenties zullen de vorm aannemen van optionele 'speurtochten', waardoor gebruikers worden aangemoedigd nieuwe games te ontdekken En verdien beloningen voor hun deelname.

Discord doet er alles aan om ervoor te zorgen dat deze taken relevant zijn en gericht zijn op de games die gebruikers doorgaans spelen. Bovendien zullen er filter- en opt-outopties beschikbaar zijn voor degenen die niet aan advertenties willen worden blootgesteld.

Een winstgevende maar riskante beslissing

Deze koerswijziging is niet zonder aanleiding tot bezorgdheid binnen de gaminggemeenschap. Sommigen vrezen dat het platform zijn ziel zal verliezen en een eenvoudig marketingkanaal voor game-ontwikkelaars zal worden. Anderen vrezen een invasie van ongewenste advertenties die de gebruikerservaring kunnen verstoren.

READ  Deze robot om de maan te verkennen zal je verrassen met zijn bijna menselijke bewegingen

Discord wil u verzekeren dat advertenties nooit opdringerig zullen zijn en dat de gebruikerservaring centraal zal blijven staan. Het platform is ook van plan een deel van de advertentie-inkomsten te delen met game-ontwikkelaarsDit is om hen te ondersteunen en aan te moedigen inhoud van hoge kwaliteit te bieden.

De toekomst zal uitwijzen of Discord in staat is om te voldoen aan de eisen van zijn gebruikers en de behoeften van adverteerders. Het platform staat voor een grote uitdaging: het economisch model verzoenen met de belofte van een soepele en vriendelijke gebruikerservaring.

In de tussentijd hebben spelers geen andere keuze dan zich voor te bereiden op de aankondigingen die op Discord verschijnen. Het is het einde van een tijdperk, maar het is nog te vroeg om te zeggen of deze verandering het einde van de gouden eeuw van het platform zal betekenen.

Het valt nog te bezien hoe de gaminggemeenschap deze verandering zal ontvangen en of Discord in staat zal zijn de uitdaging aan te gaan om zijn economische doelstellingen te verzoenen met zijn kernwaarden.