Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Eerste tests van geheugenverlies: de kelder: u wilt nooit meer het licht uitdoen |  Xbox One

Eerste tests van geheugenverlies: de kelder: u wilt nooit meer het licht uitdoen | Xbox One

Na twee opeenvolgende vertragingen is Amnesia: The Bunker vandaag beschikbaar op Xbox One en Xbox Series X | S PlayStation 4 en pc. Ook speelbaar via Xbox Game Pass, verdient Frictional Games het om tot de beste survival horrors van de afgelopen jaren te behoren? Dit is het moment om kennis te nemen van de eerste tests van de internationale pers.

Amnesia Eerste recensies: The Cellar

Eurogamer – 4/5

Amnesia: The Bunker doet geweldig werk door de plek in kwestie te laten aanvoelen als je kerker en toevluchtsoord, en als een generator begint het al snel op een oude vriend te lijken. Hoe klein en smal het ook is, met zijn claustrofobische straatjes zonder licht en hoop, zul je merken dat je terugstuitert naar de plaatsen die je kent met een adrenalinestoot en hopeloze dankbaarheid. Maar deze kleine, besloten wereld zal zichzelf langzaam onthullen terwijl je de plek binnenglijdt en de juiste sleutels oppakt om zijn geheimen te ontsluiten. Je moet dus sluipen.

Gamespot – 8/10

Ondanks deze vele opwinding moet worden opgemerkt dat ze niet allemaal behoorlijk baanbrekend zijn. De manier waarop het monster rond het plafond en de muren om je heen snelt en zonder tekst verschijnt van een crawler met een springende leeuw als je een fout maakt, is vergelijkbaar met Alien: Isolation. Dit zal de game, ook anders dan eerdere Amnesia-games, enigszins bekend maken bij horrorfans. Ik heb echter het gevoel dat de veranderende elementen die bovenop deze monteur zijn gebouwd, samen met de verbazingwekkende duizelingwekkende opstelling, het Bunker-monster verheffen tot iets dat nog intimiderender is dan deze specifieke xenomorph.

Amnesia: The Bunker is tot nu toe de langstlopende game in de serie, met redenen om na de aftiteling terug te keren naar de game. En met een geweldige sfeer, kansen voor spelercreativiteit en een metagame-inventaris die elk succes of falen volledig voor jou maakt, is Amnesia: The Bunker het bewijs dat Frictional er nog niet over uitgepraat is. Ze zijn een team dat het horrorgenre blijft verbeteren, en hoewel ik elk van hun games op verschillende manieren interessant vond, maakten ze me in lange tijd niet zo bang als deze.

Shacknews – 6/10

Er zijn veel ideeën in Amnesia: The Bunker die echt interessant zijn. Ik hou van de setting van WO I als achtergrond voor een horrorverhaal, vooral hoe het de technologie van die tijd kruist. Maar de manier waarop de gameplay-elementen worden gepresenteerd als frictie om spanning te creëren, lijkt me gewoon overdreven. Het voelde vaak alsof ik tegen het spel vocht om me te verplaatsen, wat eerder frustrerend was vanuit een softwareperspectief dan dat het de sfeer verbeterde. Ik voelde me niet geïntimideerd omdat ik het te druk had met staren of aan het snoer van een lamp trekken om alleen maar aan de deuren en grendels te kunnen trekken. Er was geen vreemde sfeer op de achtergrond die me terug kon brengen naar deze ervaring.

IGN – 8/10

Ik kan niet zeggen dat Amnesia nog steeds het vlaggenschip van de horrorfranchise is dat het in het begin was. Het grotere verhaal dat het aan het bouwen was, was al behandeld in Rebirth. Maar Amnesia: The Bunker bewijst dat kleinere, anthologie-achtige afleveringen in het universum nog steeds spanning en angst kunnen veroorzaken. En de trukendoos van Frictional is verre van uitputtend als het erom gaat ons hart sneller te laten kloppen en na te denken over het gebruik van de beperkte tools die we tot onze beschikking hebben. Het is geen must-try, maar als Amnesia-fan slaagde het erin mijn honger naar extreme horror en een duister, humeurig verhaal te stillen.

Metro – 8/10

Hoewel er geen speciale PlayStation 5-versie is, zijn de graphics van de game verrassend goed. Texturen en objectmodellen zijn een beetje simplistisch, maar weinig games hebben zo goed met duisternis omgegaan als The Bunker. Niet het soort grijze waas dat het in de meeste games vervangt, waar je nog steeds vrijwel alles kunt onderscheiden, maar er is een angstaanjagende gitzwarte leegte die je moet doorkruisen als je weet dat er, in tegenstelling tot die nachtelijke reis naar de badkamer, echt is Een beest dat erop uit is om jou te pakken te krijgen.

Een ding waartoe alle Amnesia-spellen in staat zijn, is audioverwerking en ook hier is het geweldig. Van je voetstappen tot de griezelige geluiden die of een gewone gorgelende pijp zijn of een vreselijk monster dat op het punt staat je gezicht eraf te rukken, het is allemaal heerlijk angstaanjagend. Er is geen VR-modus, maar dat kan zijn omdat het geheel te veel zou zijn als het meeslepender zou zijn.

The Bunker is een zeer effectieve horrorfilm en een vreemde mix van innovatie en vertrouwdheid. Gezien hoe weinig survival-horrorgames van hoge kwaliteit zijn, zijn de meer voorspelbare elementen een boost waard, in wat misschien wel de engste game in jaren is.

Het visuele aspect, de geluidsomgeving, de getrouwe weergave van de plaats en de reflexfasen zijn allemaal eigenschappen die Amnesia: The Bunker tot een must-see maken voor de meeste testers. Frictiegames laten eens te meer zien dat ze hun leerstof tot in de puntjes beheersen.

READ  Waarom ontlaadt de ene luidspreker sneller dan de andere?

De onzekerheid die schuilgaat achter wat een kelder zou moeten zijn, is er van begin tot eind voor een avontuur dat even angstaanjagend als desoriënterend is. De enige zwarte vlek is een vrij eenvoudig scenario met een historische context die vaak is gebruikt en een gameplay-mechanisme dat niet altijd gemakkelijk onder de knie te krijgen is.