Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een rock-‘n-roll-serie over Britse special forces van de bedenker van Peaky Blinders.

Een rock-‘n-roll-serie over Britse special forces van de bedenker van Peaky Blinders.

Aangepast van de gelijknamige roman van Ben McIntyre, de serie Sass: Schurkenhelden Het vertelt het verbazingwekkende verhaal van de oprichting van de beroemde Special Air Service, een Britse Special Forces-eenheid tijdens de Tweede Wereldoorlog. maker van de serie, Stephen Knight, die ook de maker was van de Peaky Blinders-serie, koos ervoor om de saga, zowel heroïsch als onvolmaakt, te vertellen van deze Engelse soldaten, op een missie in de Sahara, tegenover nazi-Duitsland.

Via zes afleveringen van ongeveer een uur vindt het publiek bekende gezichten, zoals Connor Swindells seksuele voorlichting die David Sterling speelt, de officier achter deze funky nieuwe commando-eenheid. Om hem te steunen in dit gedurfde, zelfs suïcidale plan, heeft hij de krachten gebundeld met twee andere even gebarsten soldaten, gespeeld door de geweldige Alfie Allen. Game of Thrones En de Jack O’Connell Jungle wet.

explosieve serie

Met een zeer rock-‘n-roll-soundtrack, topless vechtscènes en parachutespringen in de woestijn, belooft de serie zowel ritme als actie. Tour in de woestijn in moeilijke omstandigheden vanwege de hitte, Sass: Schurkenhelden Het dompelt ons onder in de jaren 1940 in Egypte op het slagveld waar bondgenoten botsen, zoals het Verenigd Koninkrijk, Australië of zelfs Vrij Frankrijk tegen nazi-Duitsland.

Qua productie is de serie een blikvanger met prachtige afbeeldingen van vliegtuigritten bij zonsondergang en een bijna alomtegenwoordige zandtint verkrijgbaar in meerdere tinten. Productie voegt een twist toe Van de humor in deze ongedisciplineerde en licht gestoorde soldaten, die soms nadenken over de gebroken armen van de legendarische serie. Verbrande hoofden.

Cliché karakters

Uitpuilende spieren, druipend zweet en het vermijden van testosteron, er zijn zorgen tijdens de eerste afleveringen dat de personages iets te ver vervallen in clichés en verfijning missen. Trots weergegeven als stoere, vasthoudende mannen en bereid om alles te doen om de vijand te vernietigen, zijn deze soldaten ook en vooral extreem gewelddadige mannen die hebben geleerd om het leuk te vinden om andere mannen te doden. Om te zien of dit beeld dat aan de personages wordt gegeven gedurende de hele serie blijft bestaan ​​of dat we om hun donkere, gevoelige, getraumatiseerde kant kunnen geven zonder deze utopische visie volledig over te brengen.

READ  Carla Moro splitst van dochter Ruby: ex Kevin Gage staat op het punt te huilen om zijn pijn te vertrouwen

Wat betreft het enige vrouwelijke personage, de eerste afleveringen beperken haar tot een zeer stereotiepe rol. De Frans-Algerijnse actrice Sophia Boutella speelt Yves Mansour, een Franse spion die haar schoonheid en verleiding gebruikt om haar doelen te bereiken. Deze zelfde spion wordt verliefd op officier David Sterling en staat, zonder verrassing, aan de basis van de vorming van deze zeer atypische nieuwe speciale eenheid.

De zes afleveringen van seizoen 1 van "Sass: Schurkenhelden" Het wordt in oktober 2022 uitgezonden op de BBC.  (kanaal +)

Vanaf 1 december elke maandag om 21.00 uur 2 afleveringen op Canal+ of op repeat mijnCanal.