Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een federaal hof van beroep in Atlanta bezorgt hem een ​​tegenslag

Een federaal hof van beroep in Atlanta bezorgt hem een ​​tegenslag

Door de benoeming van een onafhankelijke deskundige om documenten die in beslag zijn genomen door de voormalige Amerikaanse president te beoordelen, in te trekken, staat het Federale Hof van Beroep in Atlanta speciale aanklager Jack Smith toe zijn onderzoek uit te voeren.

Het Amerikaanse hof van beroep heeft op donderdag 1 december opnieuw een nederlaag toegebracht aan Donald Trump door een eerder besluit van de rechtbank waarin een onafhankelijke deskundige werd aangesteld, te vernietigen. Bekijk documenten die in beslag zijn genomen bij zijn huis in Florida door de Federale Politie (FBI). De rechters van het federale hof van beroep in Atlanta maakten unaniem de benoeming van de deskundige door een rechter in Florida ongeldig, waardoor federale rechercheurs tijdelijk werden uitgesloten van het gebruik van de documenten in een strafrechtelijk onderzoek.

Op 8 augustus deed de FBI een inval in Mar-a-Lago, de residentie van Donald Trump in Florida, en nam dozen in beslag met duizenden geheime documenten, waarvan sommige geclassificeerd waren als defensiegeheimen, die de Republikein nog niet heeft teruggegeven. , hoewel talrijk. Verzoeken.

Federale rechercheurs vermoeden dat de Republikein de Amerikaanse spionagewet heeft overtreden, die het bezit van geheime documenten strikt reguleert. Donald Trump bevestigde dat deze documenten werden vrijgegeven.

Een hof van beroep oordeelde donderdag dat de huiszoeking en inbeslagname van 8 augustus niet onwettig was en dat een rechter in Florida niet bevoegd was om de beoordeling door het ministerie van Justitie van die documenten, die het onderzoek leidt, te beperken. Zijn beslissing geeft vrijheidaan speciaal aanklager Jack Smithdie in november door procureur-generaal Merrick Garland was aangesteld om Donald Trump in deze zaak te onderzoeken, evenals voor zijn rol in de gebeurtenissen die ertoe leidden dat zijn aanhangers het Capitool op 6 januari 2021 bestormden.

READ  China lanceert militaire oefeningen rond Taiwan

Zie ook Donald Trump is officieel genomineerd voor het presidentschap van 2024